Nigerija će imati najsmješniji dres u historiji Mundijala

Još uvijek ga nisu zvanično predstavili

Nigerija će imati najsmješniji dres u historiji Mundijala

Endin Čaušević

Reprezentacija Nigerije još uvijek nije predstavila dresove u kojima će ova selekcija nastupati na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Gotovo sve reprezentacije odavno su promovisale nove dresove za SP, no Nigerijci strpljivo žele čekati pred sami početak Mundijala. Najavljeno je da će promocija novog dresa biti održana 1. juna, ali fotografija istog već se našla u javnosti.

Mišljenja oko dizajna dresa su podijeljena, no mora se priznati da je mnogo više onih koje je ovaj dizajn oduševio i nasmijao. Nigerijci su željeli da novi dres bude neko retrno izdanje na dres sa Svjetskog prvenstva iz 1990. godine.

Nigerija će na Svjetskom prvenstvu biti u grupi sa Argentinom, Hrvatskom i Islandom. Prvi meč ova selekcija igra 16. juna protiv reprezentacije Hrvatske.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi