"Mikel je bolji od Modrića"

Bivši selektor Nigerije tvrdi

"Mikel je bolji od Modrića"

Edmir Škorić

Je li John Obi Mikel bolji od Luke Modrića? Ako pitate nekoga iz Nigerije - jest.

Bivši nigerijski selektor Samson Siasia smatra da je Mikel trenutno bolji od Modrića, a ova dvojica će se suprostaviti jedan drugom na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, obzirom da se ove reprezentacije nalaze u istoj grupi.

"Da, mislim da je Mikel bolji od Modrića! Pa Mikel je igrao godinama za Chelsea (punih 11 sezona, op.a.) i sada mu jako dobro ide u kineskoj Super ligi. Mislim da će se na terenu izboriti za svoje mjesto i u veznom redu će pokazati Modriću i društvu šta zna. Ako Nigerija protiv Hrvatske i Islanda upiše pobjedu i remi, što očekujem, sigurno ide dalje. Ne treba se toliko fokusirati na utakmicu protiv Argentine, s kojom igramo u trećem kolu. Možda će i njima odgovarati neriješen rezultat pa da zajedno prođemo dalje", kazao je Siasia.

Njegova izjava nimalo se ne dopada kolegama u Hrvatskoj, a što i ne čudi jer Modrić je jedan od ključnih igrača Real Madrida, dok Mikel trenutno igra u Kini za Tianjin TEDA.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Prema svim predviđanima, Hrvatska će baš protiv Nigerije igrati ključnu utakmicu u borbi za nokaut fazu, a u grupi su još Argentina i Island.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi