Nigerijac stiže na Grbavicu?

Plavi u potrazi za pojačanjima

Nigerijac stiže na Grbavicu? · Saznajemo

Adnan Beganović

Denis Ćorić će biti novi šef struke, a Elvir Rahimić novi sportski direktor Željezničara. Pred njima je mnogo posla, trebaju da "slože" ekipu za narednu sezonu, a navodno bi prvo pojačanje mogao biti Nigerijac iz Stupčanice Edwin Odinaka.

Fudbalski klub Željezničar u novu sezonu ulazi sa novim šefom stručnog štaba Denisom Ćorićem i novim sportskim direktorom Elvirom Rahimićem.

Sa pomenutim "dvojcem" je dogovorena saradnja i u narednim danima će biti ozvaničena, a pred Ćorićem i Rahimićem je mnogo posla, prije svega na slaganju igračke križaljke.

Očekuje se mnogo promjena u igračkom kadru, odnosno u narednim danima će najvjerovatnije biti mnogo prometno na Grbavici.

Neslužbene informacije do kojih je došao SportSport.ba govore da bi prvo pojačanje mogao biti Nigerijac Edwin Odinaka.

Radi se o 20-godišnjem nigerijskom fudbaleru koji igra za Stupčanicu na poziciji desnog bočnog. U dosadašnjem dijelu Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine odigrao je svih 29 mečeva i upisao je tri asistencije.

Oglasi

Pavić se oprostio, Selimović sporazumno raskinuo ugovor sa FK Željezničar

Iskusni 29-godišnji lijevi bočni Antonio Pavić je zbog mnogobrojnih povreda odlučio okončati karijeru.

"Povrede su učinile svoje, to je posljednjih godina mi stvaramo probleme. Izliječim jednu, oporavim se, dođe druga. Izliječim drugu, vrati se prva. Izliječim prvu, pokidaju se ligamenti u Veležu. Poslije toga se uspijem vratiti i odem u Poljsku, sve bude super, ali ponovo se vrati povreda. Učestale povrede, tijelo više nije slušalo, ali uspio sam se oporaviti i odlično sam se osjećao. Rekao sam tada da ću se vratiti u Željezničar, da dam sebi šansu i da pomognem klubu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tek što sam došao zadesila me povreda, nova, nisam do tada imao problema sa tom povredom. Izliječio sam se, ali opet su nastali problemi i tijelo više ne može da podnese profesionalni napor. Ne može te svakodnevne napore, imao sam mnoge operacije i oporavke. Odlučio sam da se prestanem profesionalno baviti fudbalom, to više nije moguće za mene", nedavno je istakao Pavić za SportSport.ba.

Ugovor s Plavim je raskinuo i iskusni stoper Vahid Selimović, koji će karijeru nastaviti u Rumuniji, tačnije u redovima Hermannstadta, a ugovor ističe i iskusnom veznjaku Nedimu Mekiću, koji najvjerovatnije neće ostati na Grbavici.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hanibal
Nije mi samo jasno sta rade silni skauti i strucnjaci FK Sarajevo kada nisu skontali da je ovaj igrac iz olovske Stpcanice izvanredan. Bolji je od onoga brazilca Oliveire i venecuelanca Penjerande zajedno. Definitivno je vrijeme da se ti silni strucnjaci za kondiciju, golmane i skauting rasjeraju iz kluba sto dalje. Zahvaljujuci njima dovodimo lose igrace, imamo na golu rupe od golmana a igraci nisu u stanju trcati ni prvo poluvrijeme.
2 0
789012455
WoW
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi