Sve je dogovoreno, Rahimić je sportski direktor Željezničara - čeka se službena potvrda kluba

Ćorić i Rahimić dolaze na Grbavicu

Sve je dogovoreno, Rahimić je sportski direktor Željezničara - čeka se službena potvrda kluba · Saznajemo

Adnan Beganović

Proslavljeni bosanskohercegovački fudbaler, Elvir Rahimić, će biti novi sportski direktor FK Željezničar, nezvanično saznaje SportSport.ba.

Nekadašnji reprezentativac naše zemlje, te bivši član stručnog štaba fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Elvir Rahimić će u narednih par dana imenovan za sportskog direktora Željezničara.

Naime, Rahimić i čelni ljudi Plavih s Grbavice su u utorak u Sarajevu obavili razgovore tokom kojih su dogovorili gotovo sve detalje vezane za dolazak bivšeg bh. reprezentativca na Grbavicu.

Ostalo je bilo da se usaglase još određene sitnice, a kako SportSport.ba nezvanično saznaje, i to je završeno, te će popularni General preuzeti brigu o sportskoj politici trofejnog bosanskohercegovačkog kluba.

Rahimić je rođen u Živinicama, a možemo slobodno reći da je status legende stekao u moskovskom CSKA čije boje je branio u čak trinaest sezona. 

Sasvim sigurno se radi o čovjeku koji ima mnogobrojne kontakte u svijetu fudbala, pa je za očekivati da to iskoristi sa pozicije sportskog direktora Željezničara.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Denis Ćorić novi šef stručnog štaba

Osim Rahimića, kao što smo već i pisali, u Željezničar stiže i Denis Ćorić, koji je juče sporazumno raskinuo ugovor sa Posušjem, tako da više ne postoje prepreke za njegov dolazak na Grbavicu.

Očekuje se da će Rahimić i Ćorić u narednih par dana biti predstavljeni na Grbavici, a kako neslužbeno saznajemo Plavi će glavni dio priprema za novu sezonu obaviti na Zlatiboru ili u Sloveniji.

U svakom slučaju, u narednim danima može se očekivati mnogo vijesti iz Željezničara, a pred Rahimićem i Ćorićem je sasvim sigurno mnogo posla po pitanju slaganja igračke križaljke.

Dodajmo i to da još uvijek nije poznato ko će sa Ćorićem činiti stručni štab Plavih s Grbavice, no izvjesno je da će Ćorić imati dozvolu da dovede barem jednog pomoćnika.

U Željezničaru su uvjereni da se prošla sezona više nikada neće ponoviti. Sve do dolaska Dine Đurbuzovića i njegovih saradnika, Plavi su bili na ivici provalije, no iskusni stručnjak je uspio u kratkom periodu da stvari preokrene za 180 stepeni, pa je Željezničar na kraju završio na 6. mjestu tabele.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pjanke.sa
Hahaahah drugi text u 3 dana joj portala i smijurije haahahaahah bice polako sad to zeljkan objaviti pa se mozete radovati
0 6
TimHZ
Budzet za 2023 8 miliona. Na plate potrosili jedva koju hiljadu manje nego Sarajevo. Doveli kasnije Hirosa, Radovca, jos neke bas, bas skupe igrace. Sad dovode Corica, najtrazenijeg trenera lige, i bivseg reprezentativca kao SD-a. Siguran sam da ce i dovesti jakih igraca, pojacati se bas, s obzirom na to ko im je u ovom novom UO. I opet ce kmecati KMEEE MI SMO KLASA RADNICKA NEMAMO FENINGA KMEEEEE. Pa kakve su ovo hinje, nije humano!!!
5 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi