Nihad Mujakić na novoj posudbi

Ostaje u Belgiji

Nihad Mujakić na novoj posudbi

M. Šljivak

Bh. defanzivac Nihad Mujakić (23) provest će i ovu sezonu na posudbi.

Ovaj 23-godišnji fudbaler će u ovoj sezoni nositi dres Waasland Beverena gdje će igrati na posudbi iz Kortrijka.

Mujakić je prrošlu sezonu proveo na posudbi u Hajduku. Kortrijk je odlučio da ga i ove sezone ponovo pošalje u drugi klub i ovog puta će ostati u Belgiji.

[facebook]https://www.facebook.com/waaslandbeveren.official/posts/4176638375776779[/facebook]

Podsjetimo, Mujakić je u januaru 2019. godine prešao u Kortrijk iz FK Sarajevo u transferu nešto većem od milion eura.

Ipak, u ovom belgijskom klubu se nije naigrao. Nakon posudbe u Sarajevu, igrao je još i za Hajduk iz Splita, gdje je pružao sasvim solidne partije.

Beveren je trenutno član drugog razreda belgijskog fudbala. Nova sezona u ovom takmičenju počinje u petak, a prvi meč Bevern igra u nedjelju na gostovanju kod Lommela.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Ovaj tim je jedan od favorita za ulazak u društvo najboljih belgijskih klubova, a ostaje nam da vidimo kako će se Mujakić snaći u ovom timu.

Nihad Mujakić je prošao sve omladinske kategorije FK Sarajevo. Igrao je dosta dobro i za prvi tim, a bio je i standardni mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Top Komentari

Comandini
Seoski igrac
2 5
Ars412
Nije mi jasno kad se pojave ljudi na forumu, i spominju njega u vezi reprezentacije.. trebao bi da jede loptu u Belgiji, a on ode u drugu belgijsku
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi