Šero ne ide u JAR, ostaje u NK GOŠK, potpisuje i Hasukić

Sve je dogovoreno, u Gabeli vrijedno rade u prelaznom roku

Šero ne ide u JAR, ostaje u NK GOŠK, potpisuje i Hasukić

Samir Mlaćo
Iako se činilo da je sve završena stvar, inostrani transfer Nihada Šere u Južnoafričku Republiku neće se desiti.

Naime, Šero je bio pred potpisom za TS Galaxy koji sa klupe predvodi Sead Ramović, a u stručnom štabu je bh. trenerski dvojac Adnan Beganović i Mustafa Kodro.

Sve je bilo dogovoreno, te se očekivalo da Šero otputuje na potpis ugovora, ali iz ovog kluba su nam potvrdili da se situacija u posljednji čas promijenila i da od transfera  nema ništa, te su već u potrazi za drugim opcijama na navedenoj poziciji.

Šero neće potpisati ugovor, a kako nezvanično saznajemo, ostat će u NK GOŠK čiji čelnici rade sjajan posao i u ljetnom prelaznom roku. I pored brojnih ponuda uspjeli su zadržati Šeru, ali i Esmira Hasukića koji je također igrao sjajno. Hasukić je u 28 nastupa dodao deset pogodaka i četiri asistencije.

"Istina je, sve smo bili dogovorili, trebali smo otputovati početkom iduće sedmice ali sinoć smo dobili odličnu ponudu od GOŠK-a o odlučili smo prihvati. Veliku ulogu odigrao je i trener Ćorić. Radi se o odličnom stručnjaku i vjerujemo da će Šero u ovoj sezoni još više napredovati", istakao je Šerin agent Admir Husarić. 

Oglasi

Šero je karijeru počeo u visočkoj Bosni, a nakon toga prešao je u ekipu Travnika iz koje pravi transfer u FK Bylis.

Nakon toga se vratio u Simm-Bau, a zatim je igrao u Jedinstvu iz Bihaća, Goraždu i GOŠK-u iz Gabele sa kojim je ostvario plasman u Premijer ligu BiH.

U protekloj sezoni Šero je upisao 18 pogodaka, a na čelu je završio Ajdin Mujagić koji se zaustavio na 20 pogodaka.

Šero je dao veliki doprinos u tituli GOŠK-a, u Gabeli se osjeća lijepo i postigao je načelni dogovor sa ambicioznim čelnicima ovog novog - starog premijerligaša.

GOŠK se u međuvremenu pojačava iz dana u dan te u Gabeli ne žele biti prolaznici samo jednu sezonu. Svjesni su izazova, a zadržavanjem Šere i Hasukića dodatno su osnažili kadar i sigurno da se očekuje velika borba za svako mjestu u timu koji sa klupe predvodi ambiciozni trener Denis Ćorić.

Oglasi

GOŠK iza sebe ima briljantnu sezonu, gotovo da nisu imali dostojnog rivala u Prvoj ligi FBiH, pa i ne čude brojne pohvale javnosti.

Iz NK GOŠK su nam kratko kazali da lista pojačanja nije zaključena i da rade planski, te da su sretni što su itekako primamljiva sredina za mnoge nogometaše, kako iz BiH, tako i regiona.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kada je JAR u pitanju, Ramović, Beganović i Kodro su napravili sjajan posao u proteklom periodu te tako otvorili i vrata bh. nogometašima.

Na golu ovog tima je Vasilije Kolak, koji je u našoj zemlji branio za Krupu, Zvijezdu 09, Igman Konjic, Travnik...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti