Nije bitno šta piše na leđima, Ibrahimović ponovo briljirao!

Iskusni Šveđanin odveo LA Galaxy do pobjede nad Torontom

Nije bitno šta piše na leđima, Ibrahimović ponovo briljirao!

Fudbaleri Los Angeles Galaxyja su sinoć na svom terenu sa 2:0 savladali ekipu Toronta. Strijelac oba gola za domaće bio je sjajni Zlatan Ibrahimović.

Na ovaj način je Ibrahimović došao do brojke od 13 golova u ovoj MLS sezoni, dok njegov Galaxy nakon novog trijumfa na svom kontu ima 34 boda i nalazi se na drugom mjestu zapadne konferencije - iza gradskog rivala, Los Angeles FC-a.

Iako je sinoć i Toronto imao svoje prilike, nije ih uspio iskoristiti, pa je Zlatan u drugom poluvremenu riješio utakmicu.

LA Galaxy je do vodstva došao u 76. minuti kada je Ibrahimović odlično pogodio glavom nakon centaršuta Alvareza, da bi Šveđanin u samom finišu postavio i konačnih 2:0.

Igrala se 89. minuta kada je Cuello odlično uposlio Ibrahimovića, a ovaj rutinski završio akciju i postavi konačni rezultat utakmice.

Inače, Zlatan Ibrahimović je protiv Toronta igrao u dresu sa greškom. Naime, njegovo prezime je bilo pogrešno napisano ("Irbahimović"), ali to iskusnom Šveđaninu nije donijelo nesreću.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi