Nije dosta što je u opasnoj zoni, Fenera sada dobijaju i drugoligaši
(Foto: EPA) Eljif Elmas je ostavio svoju ekipu na cjedilu kada je u 47. minuti zaradio isključenje

Turski kup, 1/8 finala

Nije dosta što je u opasnoj zoni, Fenera sada dobijaju i drugoligaši

Fenerbahče ove sezone ne liči na velikana turskog fudbala, što svakako jeste. Nakon 17. kola Super lige Fener je predzadnji na tabeli, a sada je poražen i u Kupu Turske.

Naime, turski drugoligaš Umraniyespor je na svom terenu savladao Fenerbahče sa minimalnih 1:0 u prvoj utakmici osmine finala Kupa Turske.

Pobjedu Umraniyesporu je donio Subasi u 82. minuti susreta, a treba istaći i da je Fener od 47. bio sa igračem manje pošto je direktan crveni karton zaradio Elmas.

Revanš susret na stadionu Fenerbahčea je na rasporedu za sedam dana.

Danas je odigran još jedan meč osmine finala Kupa Turske i to onaj između Alanyaspora i Kasimpase.

Duel ove dvije ekipe je završen rezultatom 0:0, a za ekipu Kasimpase je debitovao bh. fudbaler Haris Hajradinović koji je nedavno stigao iz Osijeka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi