Nije džabe dva puta Jay!

Magija je još u Okochinim nogama...

Nije džabe dva puta Jay!

Reprezentacija Nigerije počela je privlačiti ogromnu pažnju ljubitelja fudbala i prije nego što je Svjetsko prvenstvo u Rusiji zvanično otvoreno.

Za razliku od nekih prošlih generacija Super orlova koje su pažnju ljubitelja fudbala privlačile zbog "uzbudljivih" igrača u svojim redovima, današnja Nigerija je najpopularnija zbog svojih dresova. Ipak, teško da će Nigerijcima dresovi puno pomoći, s obzirom da se od ove selekcije ne očekuje puno na Mundijalu.

Nigerija se našla u grupi sa Hrvatskom, Argentinom i Islandom, pa je jasno da će Super orlovi imati težak zadatak da izbore plasman u nokaut fazu. Pogotovo jer Nigerija zadnjih godina i nema previše kvaliteta u svojim redovima.

Sa druge strane, generacije Nigerije od koje se puno očekivalo bila je ona koja je nastupila na Mundijalu 1998. godine u Francuskoj.

Ipak, uspjei su tada Super orlovi stići samo do osmine finakla gdje ih je zaustavila Danska, a tih godina je u Nigeriji glavnu riječ vodio Jay-Jay Okocha, jedan od najvećih fudbalskih mađioničara koje je svijet vidio.

Čak ni ovaj fudbalski virtuoz nije uspio pomoći Nigeriji da 1998. nadmaši rezultat od četiri godine ranije, ali to nikako nije moglo osporiti Okochine kvalitete.

Jedan Jay-Jay Okocha bi danas dobro došao Nigeriji, posebno ako se zna da je "magija" i dalje u njegovim nogama. Naime, legendarni Nigerijac je učestvovao u nekoliko promotivnih događaja u sklopu Mundijala i pokazao da je i dalje veliki majstor.

Za sve one koji se ne sjećaju Okochinih majstorija, dovoljno je reći da je on bio "mentor" Ronaldinhu u PSG-a, a da su ljudi znali govoriti da je toliko dobar da je "dva puta Jay".

Danas 44-godišnjak, Jay-Jay Okocha je u svojoj karijeri nosio dresove Bourssije Neunkirchen, Eintrachta, Fenerbahčea, PSG-a, Boltona, Hull Cityja i Qatar SC-a.o

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Inače, Nigerija svoju prvu utakmicu Grupe D Mundijala u Rusiji igra večeras od 21:00 sati protiv selekcije Hrvatske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti