I Mažić napravio transfer: Najbolji srbijanski sudac prihvatio bogatu ponudu

Sa Clattenburgom u Kinu

I Mažić napravio transfer: Najbolji srbijanski sudac prihvatio bogatu ponudu

Na bombastične transfere nogometaša u bogate zemlje već smo navikli, a tom trendu sada ne odolijevaju ni suci, pa tako nakon Marca Clattenburga kofere pakuje i Milorad Mažić.

Inostrani mediji prenose kako je ovaj srbijanski arbitar dobio ponudu da karijeru nastavi u dalekoj Kini, a prema nezvaničnim informacijama već u utorak putuje na 'Daleki istok' kako bi dogovor sa Azijatima prenio na papir.

Očigledno je da je izazov najmnogoljudnije zemlje svijeta, kao i unosan ugovor učinio svoje, a ukoliko se cijeli posao realizuje značit će to da Mažić više neće suditi u prvenstvu Srbije. Imat će, s druge strane, pravo da vodi utakmice Lige prvaka, Evropske lige, kvalifikacija za Euro..., ali je pitanje da li je izvodljivo da usred sedmice dolazi u Evropu, a onda se vraća u Kinu.

Mažić je internacionalnu karijeru započeo u martu 2009. godine, iza sebe ima brojne nastupe na velikim međunarodnim utakmicama, poput, recimo, finala Lige prvaka 2018. kada su snage odmjerili Real Madrid i Liverpool.

Da je sve završeno može se zaključiti i po obavijesti koju je objelodanio Nogometni savez Kine. Navedeno je, između ostalog, da će naredno prvenstvo Superlige uz trojicu domaćih, suditi Mažić i Clattenburg sa zadatkom da unaprijede arbitražu u takmičenju čiji je start zakazan za početak marta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi