Nije Messi baš tolika žrtva: Pogledajte kako je udario Robertsona!

I on se nesportski ponašao

Nije Messi baš tolika žrtva: Pogledajte kako je udario Robertsona!

M. Šljivak

Liverpool je u utorak napravio veliki povratak i savladao je Barcelonu sa 4:0.

Nakon poraza u prvoj utakmici na Camp Nou rezultatom 3:0, Redsi su bili praktično pred nemogućom misijom, ali su napravili nevjerovatan povratak i osigurali svoje mjesto u finalu Lige prvaka.

Ipak, u utakmici na Anfieldu se desilo nekoliko spornih detalja. Na početku meča Andrew Robertson je udario zvijezdu Barcelone Lionela Messija, ali je prošao bez sankcije.

Bivši sudija iz Premier lige Mark Halsey je dao komentar na neke od njih.

"Može se reći da je Robertson trebao dobiti crveni karton zbog udaranja Messija. Pravilo za sudije glasi da ako igrač udari protivnika iznad vrata onda je to prekršaj za crveni karton", rekao je Halsey pa nastavio:

"Sudija Cuneyt Cakir nije vidio incident u ranoj fazi utakmice na Anfieldu. Ali Robertson je jako sretan jer pomoćnik u VAR sobi Felix Zwayer to nije vidio kao nasilno ponašanje"

"Ne znam o čemu je on razmišljao. Vrlo sam iznenađen što Zwayer nije preporučio Cakiru da pogleda ovaj incident", rekao je on.

Međutim, ni Messi nije ostao dužan fudbaleru Liverpoola. Uzvratio mu je udarcem u ranoj fazi meča, ali je zatim pritrčao kapiten Redsa Jordan Henderson i riješio je stvar.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Robertson je možda trebao biti isključen iz igre, ali ni Messijev potez nije bio sportski i daleko je od toga da je on bio samo žrtva.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi

Najnovije vijesti