"Nije mi bilo žao Gerrarda jer uopšte nisam fan njega ili Liverpoola"

Demba Ba se prisjetio legendarne situacije

"Nije mi bilo žao Gerrarda jer uopšte nisam fan njega ili Liverpoola"

Endin Čaušević

Liverpool je ove sezone veoma blizu da postane prvak Engleske po prvi put nakon skoro 30 godina.

Titula prvaka Engleske na Anfieldu se čeka skoro 30 godina, a dovoljno je reći da je ovaj trofej važniji navijačima Liverpoola nego onaj iz Lige prvaka.

Liverpool će se do kraja boriti žestoko s Manchester Cityjem za titulu prvaka, te se nadaju da će konačno razbiti prokletstvo i osvojiti titulu koju tako dugo čekaju.

Redsi su bili na korak od titule 2014. godine kada su imali sve u svojim rukama, ali su to uprskali utakmicom protiv Chelseaja na svom terenu. Ovaj meč igrao se 28. aprila 2014. godine, a da je Liverpool pobijedio osvojili bi titulu.

Međutim, Redsi su na najgori način ostali bez trofeja jer je Chelsea slavio sa 2:0, a meč je obilježila nevjerovatna greška Stevena Gerrarda. To je bio doktorski meč za Josea Mourinha kojem su mnogi govorili da je izveo rezervni sastav, a on je taktički svima održao predavanje.

Grešku Stevena Gerrarda iskoristio je Demba Ba koji se pet godina kasnije prisjetio ove utakmice i poručio da mu uopšte nije bilo žao legendarnog igrača Redsa.

"Nije mi ga bilo žao. Upošte nisam fan Gerrarda ili Liverpoola. Nisam bio ni fan Manchester Cityja ili sretan što su osvojili ligu. To je sve stvar fudbala i tako se jednostavno desilo. Bili smo motivisani jer su svi govorili da ćemo im pustiti, a onda smo odigrali savršen meč", rekao je Demba Ba.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Historija kao da se ponavlja jer sutra Liverpool na svom terenu igra upravo protiv Chelseaja, a sve osim pobjede bi bio kiks za Redse koji će sigurno priželjkivati u redovima Manchester Cityja.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi