Navijači Liverpoola teško će spavati: Tradicija protiv Chelseaja im ne ide u prilog
Foto: EPA

Redsi na svom terenu protiv Plavaca imaju loše rezultate

Navijači Liverpoola teško će spavati: Tradicija protiv Chelseaja im ne ide u prilog

S. Bošković

Ovog vikenda snage će na Anfieldu odmjeriti Liverpool i Chelsea.

U derbiju kola, ali i jednoj od najbitnijih utakmica u finišu sezone može se odlučiti dosta stvari.

Redsi se bore za titula prvaka Engleske, te se pet kola prije kraja nalaze ispred drugoplasiranog Manchester Cityja s dva boda prednosti, no i utakmicom više. S druge strane fudbaleri Chelseaja se nalazi na trećoj poziciji sa 66 bodova i bore se za plasman u Ligu prvaka naredne sezone.

Iza Plavaca se nalazi Tottenham s dva boda zaostatka i utakmicom manje. Također, utakmicu manje imaju Arsenal i Manchester United, koji na svojem kontu imaju 64, odnosno 63 boda.

Ligaški susreti Liverpoola i Chelseaja uvijek su zanimljivi, te donose dosta uzbuđenja i preokreta.

Svi se još sjećaju sjajnog gola Daniela Sturridgea u posljednjem ligaškom duelu ova dva tima, odigranom u septembru prošle godine. Tim pogotkom Sturridge je Redsima donio bod na teškom gostovanju.

No, navijači Liverpoola s tugom se sjećaju susreta odigranog 27. aprila 2014. godine, koji je otišao na stranu Chelseaja rezultatom 2:0, a Liverpool je tad ostao bez velike prilike da osvoji naslov prvaka Engleske.

No, zanimljivo je da Liverpool na Anfieldu igra dosta loše protiv Chelseaja. Od 2013. godine ova dva tima su odigrala osam susreta na Anfieldu, a Liverpool nije slavio niti jednom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Posljednja pobjeda Redsa na domaćem terenu protiv tima iz Londona bila je 8. maja 2012. godine rezultatom 4:1, a nakon toga viđeno je pet remija i tri pobjede gostiju.

Za očekivati je da ćemo u nedjelju gledati spektakl i vrhunski meč, no treba istaći da kroz proteklih šest godina Liverpool nije imao povoljne rezultate protiv Chelseaja i navijači Redsa vjerovatno ne mogu mirno spavati znajući koliko bitan meč ih čeka u nedjelju protiv teškog i neugodnog protivnika.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi