Nije prošao ispit: Nani nema budućnosti u Laziju

Prenosi Gazzetta dello Sport

Nije prošao ispit: Nani nema budućnosti u Laziju

Krilni igrač iz Portugala i trenutni član Lazija, Nani, neće igrati u ovom klubu naredne sezone, prenosi Gazzetta dello Sport. 

Za početak podsjetimo da je Nani (31) prije nešto manje od godinu dana dres Valencije zamijenio dresom Nebesko-plavih, odnosno stigao je na posudbu, ali u rimskom klubu nema budućnosti za njega.

Iako Laziju ide veoma dobro ove sezone, Nani ima jako malo zasluga za to, a dokaz koliko mu malo vjeruje trener Simone Inzaghi je činjenica da je počeo samo dva meča u Seriji A. Ukupno je u svim takmičenjima upisao tri gola i dvije asistencije, a to nije zadovoljilo ukuse čelnika Lazija.

U ugovoru o posudbi stoji da Lazio može kupiti Nanija za osam miliona eura na kraju ove sezone, ali ta klauzula neće biti aktivirana, ako je vjerovati navedenom izvoru. Ipak, bez obzira na to Nani će imati veliki motiv da do kraja sezone diže formu jer se bliži Svjetsko prvenstvo u Rusiji gdje Portugal stiže kao prvak Evrope.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi