Nije svako Pirlo: Igrač Čilea propisno se obrukao izvodeći panenku

Uklopio se u sivilo svoje reprezentacije

Nije svako Pirlo: Igrač Čilea propisno se obrukao izvodeći panenku

S. Grebović

U drugom polufinalu Copa Amerike reprezentacija Perua je iznenadila se i uvjerljivo slavila protiv selekcije Čilea sa visokih 3:0.

Golove su postizali Flores u 21., Yotun u 38. minuti, da bi sudbinu Čileanaca u sudijskoj nadoknadi zapečetila najveća zvijezda Perua Paolo Guerrero za konačnih 3:0.

Čile je nakon tog gola imao priliku sa 11 metara da koliko-toliko ublaži poraz, ali nije u tome uspio. Loptu je uzeo Vargas i izveo popularnu panenku, ali je peruanski golman Pedro Gallese pročitao njegovu namjeru i sa lakoćom uhvatio loptu nakon čega je sudija odsvirao kraj meča.

Popularni Inki su tako zakazali finalni dvoboj sa Brazilom za nedelju od 22 sata. 

Top Komentari

Hep333k
Mislite nije svako Panenka. Otkad je Panenka koja je dobila ime po istoimenom igracu postala Pirlov zastitni znak? Covijek je u finalu EPa kao izvodjac zadnjeg/odlucujuceg penala izveo nesto sto je.. (da vam prevedem na jezik koji razumijete) sokiralo javnost - zabrujila uza i sira regija.. zaledilo krv u zilama.. zatreslo planine. Celicna muda to su! Pirlo nije ni P od Panenke Po Pitanju Pucanja Panenka Penala.
4 0
Arnel925
Cuj Pirlo hahaha pa milion igrača prije njega je to radilo i poslije njega
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi