Nije sve tako sivo na Tušnju

FK Sloboda ima igrače za blistavu budućnost

Nije sve tako sivo na Tušnju · Komentar

Edmir Škorić

Unatoč svim problemima, FK Sloboda na terenu ipak pruža pristojne partije.

Sloboda nakon šest kola ima devet bodova i nalazi se na petom mjestu iza Sarajeva, Željezničara, Tuzla Cityja i Čelika. Nakon utakmice sa Zvijezdom 09 i druge prvenstvene pobjede, trener Mile Lazarević je otvoreno progovorio o financijskim problemima koji otežavaju rad i njemu i igračima.

No, po igrama i borbenosti na terenu u tih šest kola, malo ko je mogao pretpostaviti da u timu nešto ne štima, a igrači nisu iskazivali nezadovoljstvo, već su davali svoj maksimum za crveno-crni dres i klub koji uskoro slavi 100. godina postojanja.

A analizirajući samu igru Slobode ove sezone, može se doći do zaključka da ovaj tim uveliko zavisi od mladih i perspektivnih igrača, koji su uglavnom prošli Slobodinu školu nogometa ili su na Tušanj došli sa 16, 17 ili 18 godina.

Dovoljno je znati da kapitensku traku u Slobodi nosi 19-godišnjak. Amar Beganović je mladi bh. reprezentativac i već sezonama standardan prvotimac, te je neizostavna karikra u redovima Tuzlaka.

Edis Smajić ima samo 19 godina i već isuviše bogato iskustvo igranja u Premijer ligi, a pravo otkriće je Saša Maksimović, 19-godišnjak koji se ove sezone pretvorio u čovjeka odluke za Slobodu.

Zabio je gol u finišu za remi protiv Širokog, a u subotu je bio junak s golom protiv Zvijezde 09. Jedan je od najmlađih strijelaca u historiji Premijer lige i igrač kojem se predviđa blistava karijera.

Armin Hodžić, još jedno izuzetno talentovano dijele Slobode ima također 19 godina i već je pokazao da je spreman za velike utakmice i velike izazove.

Ovaj 188 cm visoki centralni veznjak proslavio se na Grbavici u petom kolu, kada je ušao u igru i glavom zabio gol za izjednačenje i konačnih 2:2. Za sada uglavnom dobija šanse s klupe, no za očekivati je da mu se polako da potpuna sloboda i veća minutaža u timu.

Dino Hodžić ima 20 godina i također mu se daje šansa u "ozbiljnim" mečevima, te se i od njega u budućnosti puno očekuje na Tušnju.

Asim Muratović je u posljednjem kolu protiv Zvijezde započeo od prve minute a debitovao je kolo ranije na Grbavici. Ima samo 18 godina, što dovoljno govori da se radi o talentovamom fudbaleru koji može igrati na više pozicija i još jednom sjajnom proizvodu Slobodine škole.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U rosteru je i Eldin Omerović, 19-godišnjak koji igra ofanzivno i može da bude jednako koristan na lijevom i desnom krilu, ali i kao centralni napadač. On još čeka svoju šansu u Premijer ligi, ali u međuvremenu pruže dobre partije u dresu juniora.

Sloboda ima i dosta iskusnih igrača kao što su Perica Ivetić, Adnan Salihović, Irfan Fejzić, Samir Bekrić, Omar Pršeš, Almir Bekić i Amer Bekić, no čini se da su u klub svjesni da "na mladima svijest ostaje" i da se prije ili kasnije mora pružiti šansa djeci koja tek treba da postanu nosioci igre i da formiraju veće karijere.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

crvenituzlak
Trebali bi da znate da edis smajic nije igrac koji bi bio koristan i na rekreaciji a kamoli u klubu kao sto je sloboda, koliko ga guraju rekao bi da se na guranje/stelu i rodio
7 1
milivoje
Prodajte Beganovića ili će vam tu djecu besplatno pokupiti.
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti