Nije Svraka, nije Drogba, to je sjajni Paul Pogba...
Pogba je u karijeri igrao za dva kluba, u prvom ga nikako nije išlo, u drugom je doživio popunu afirmaciju; Šta bi Juventus dobio njime

Povratak na velika vrata

Nije Svraka, nije Drogba, to je sjajni Paul Pogba...

Juventus se ne šali, a sudeći po pisanjima italijanske štampe ne šali se ni svjetski prvak Paul Labile Pogba.

Naime kako pišu tamošnji mediji Pogba je zainteresiran da se vrati u redove Stare dame, a glavno pitanje koje postavljaju svi je li to potrebni kotačić koji će Juventus unaprijediti do nivoa gdje može uzeti toliko željenu Ligu evropskih prvaka jer je scudeto postao više besmislen.

Juventus već sada sa Cristianom Ronaldom izgleda impresivno. Prije Ronalda doveli su besplatno Emrea Cana, na golu će konkurenciju pojačati izvrsni Matia Perrin... Sve su to potezi za koje su u Juventusu ubijeđeni da ih je bilo potrebno uraditi nakon ere Gianluigija Buffona i sedmog naslova prvaka Italije.

Je li Pogba potreban ovome timu? Nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji analitičari Guardiana napravili su analizu u kojoj Pogbu opisuju kao imperatora svjetskog fudbala. Posebno ističu njegovu transformaciju iz blijedog trčkarala u Manchesteru koji je svojim igrama tamo uspio dovesti u pitanje sopstveni kvalitet.

Njegova evolucija tokom ovog turnira u novu vrstu sile za Les Bleuse, sposobnost da iskoristi svoju moć, njegova sveprisutnost i tehnička vještina pojačana osjećajem odgovornosti i fokusiranja, simbolizirala je jačanje Francuske kroz turnir, piše Guardian.

Pogba je Pogba, mada je njegova uloga u reprezentaciji Francuske često dovođena u pitanje. Polemike su istraživale načine kako da pronađe najboljeg sebe, kako da pruži ono što objektivno može.

Prva utakmica protiv Australije nije bila osobito uvjerljiva. Tim je radio, no nedostajalo je kreativnosti i kohezije. Ipak, Pogba je utjecao na ishod više od drugih. Nakon susreta, ponovo se susreo sa kritikama, no odlučio je da ih odbaci.

"Ja sam manje osposobljen za pogreške nego drugi. Otišao sam u Manchester kao najskuplji igrač svijeta do tada i pretvorio se u najkritikovanijeg igrača na svijetu. Kritika je uvijek prisutna.

Kad sam bio mali i kad bismo igrali lopte uvijek smo zezali jedni druge, govoreći: 'Ti si bio dobar, ti si bio loš'. Radi se o onome što se događa na terenu i prema kritikama postupam isto kao i kada sam igrao ispred ulaza kao dijete. Nikad to nisam slušao. Zabavljam se i to je jedini odgovor koji mogu dati svima onima koji me kritiziraju ili koji misle da sam ovakav ili onakav", kazao je Pogba.

Vremenom, kako je turnir odmicao on je postajao sve bitniji za igru Tricolora. Kritičari su općenito bili tiši i tiši. Protiv Argentine je uživao, protiv Urugvaja pomogao je timu da kontrolira igru i minimizira pritisak. Protiv Belgije bio je jak i discipliniran, nudeći podršku obrambenim igralima, mješavinom agresije i marljivosti. Pogba je pokazao da je odličan u raznim segmentima igre i da je sposoban učiniti sve potrebno u različitim situacijama.

Na kraju uspio je u finalu postići gol i tako na najbolji način krunisati svoj rast.

Kada je uoči Mundijala obavljao umru i išao live na Instagramu, jedno od pitanja njegovih pratilaca bilo je da li ostaje u Manchesteru. I tada je kazao da ima važeći ugovor, ali da se "nikada ne zna".

Paulov problem u Manchesteru je zapravo međusobno nerazumijevanje sa Joseom Mourinhom, zbog čega ne može da se najbolje izrazi. Možda je pretjerano reći, ali Mourinho kao da ne zna šta bi sa njim. Nakupovao je igrača jer su generalno dobri (poput Alexisa recimo), no oni u timu nisu tako blistavi.

U Juventusu je Pogba navikao na sredinu, ima trenera koji je nakon Contea znao kako da najbolje iskoristi njegove karakteristike i na kraju imao bi Ronalda što je navodno osnovni razlog zašto bi se vraćao u Juve.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Možda mu je sada jasno, nakon naslova svjetskog prvaka kada je osjetio slast globalnog uspjeha, da bi najbolje za njegovu karijeru bio povratak tamo gdje je stekao punu afirmaciju, jer nikome nije do trvora, posebno sada kada je on pokazao koliko je dobar.

Pogba, Pjanić, Matuidi, Can, Costa, Dybala, Mandžukić, Ronaldo - imao bi Juventus sve moguće tipove igrača u svojim redovima. Valjalo bi i Pogbi i Juventusu da se oko toga malo zakuha.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

genter
Kakav Svraka grob te jebo!
28 1
Nermin Rizvo
Još jednom redakcija preglupa E cuj poredite Pogbu sa Svrakom Ovom portalu je nenormalno pao kvalitet....
24 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi