Nije želio na klupu jer su igrači pozitivni na konoravirus, odmah dobio otkaz

Apsurdna situacija u Albaniji

Nije želio na klupu jer su igrači pozitivni na konoravirus, odmah dobio otkaz

A. Čaušević

Koronavirus je prouzrokovao mnoge probleme u svijetu fudbala, međutim kako život tako i ovaj sport ide dalje pa se utakmice igraju širom svijeta. 

Pomalo apsurdna situacija stiže nam iz Albanije gdje je trener dobio otkaz jer nije želio voditi tim nakon što su čak petorica igrača bila pozitivna na koronavirusa.

Naime, Adolfo Sormani zajedno sa pomoćnicima Giovannijem Mazzellom i Gabrielom Facciom je dobio otkaz na klupi Partizanija neposredno pred derbi meč s Tiranom.

Pred utakmicu pet igrača Partizanija je bilo pozitivno na Covid-19, Sormani nije želio da rizikuje i vodi ekipu protiv Tirane što ga je na kraju koštalo i otkaza.

Susret je završen rezultatom 1:1, a ekipu je preuzeo Renaldo Kalari koji će voditi Partizani i u preostala tri kola albanskog porijekla.

Top Komentari

hasetz
samo se njihovo prvenstvo zove "porijeklo" hahaha
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti