Nijedan napadač u historiji Milana nije uspio ono što je uspio Piatek

Šest golova za 310 minuta

Nijedan napadač u historiji Milana nije uspio ono što je uspio Piatek

Edmir Škorić

Krzysztof Piatek je večeras postigao dva gola u pobjedi Milana nad Atalantom u Bergamu (3:1).

Piatek je na taj način ispisao historiju Milana, poto je za samo 310 minuta takmičarskog nogometa zabio šest golova i to iz samo 18 pokušaja.

Milan TV je objavio da nijedan napadač nikada nije dostigao šest golova tako brzo u dresu Rossonera, jer je to postigao za samo 310 minuta igre.

Na taj je način srušio legendarnog Gunnara Nordahla, kome je trebalo 419 minuta za šest golova u dresu Milana, a Mario Balotelli je treći sa 433 minute.

Nevjerovatno je da je Piatek uspio da zabije šest pogodaka iz svega 18 pokušaja, a trenutno je ove sezone na 17 ligaških pogodaka i odmah je iza Cristiana Ronalda, koji je zabio 19 golova.

Poljski napadač stigao je kao zamjena za Gonzala Higuaina iz Genoe i sada ga smatraju novim Robertom Lewandowskim, a na San Siru tvrde da od Andrija Ševčenka ovaj tim nije imao snažnijeg i ubojitijeg špica.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Piatek je postigao dva odlučujuća gola, ali onaj kojim je izjednačio neposredno prije poluvremena je bio ključan", rekao je nakon meča Piatekov saigrač Franck Kessie, a čestitke za Poljaka stižu sa svih strana.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi