Nijemci i Kinezi padaju u drugi plan, Solskjaer na Old Trafford vraća već jednom otpisanog?

Sprema se "remont" ekipe

Nijemci i Kinezi padaju u drugi plan, Solskjaer na Old Trafford vraća već jednom otpisanog?

Pojavile su se informacije da je Manchester United za pravu cijenu voljan prodati Romelua Lukakua, a ukoliko se Crveni đavoli uspiju riješiti i Alexisa Sancheza Soslkjaer će imati dovoljno novca za "remont" ekipe.

Ole Gunnar Solskjaer je u potrazi za potencijalnim pojačanjima, a jedno od njih bio mogao biti i Wilfried Zaha.

Navodno je Zaha ofanzivac po Solskjaerovom ukusu, a iako se ovaj fudbaler Crystal Palacea povezivao sa još nekim klubovima, The Sun tvrdi da je Manchester United sada favorit za realizovanje njegovog transfera.

Špekulisalo se da je Bourussia Dortmund također u pregovorima za Zahin transfer, ali se sada čini da je Solskjaer spreman potući konkurenciju i vratiti 26-godišnjaka na Old Trafford.

Solskjaer i Zaha su kratko sarađivali u Cardiffu, a Norvežanin bi ga u Unitedu mogao koristiti i na lijevom i na desnom krilu, te bi na taj način pojačao konkurenciju na ovim pozicijama - Anthony Martial je odavno tu, a United bi ovog ljeta mogao pokušati dovesti i Jadona Sancha.

Dakle, Ole Gunnar Solskjaer bi u slučaju realizacije ovog transfera dobio brzinu u napadu koju želi, a Zaha novu priliku u Unitedu.

Wilfired Zaha je istakao da želi igrati fudbal u Ligi prvaka, te da mu samo neko treba pružiti priliku. Nije sigurno da bi povratkom u United već naredne sezone igrao u Ligi prvaka, ali bi sigurno bio korak bliže ostvarenju svojih želja.

"Moram iskusiti Ligu prvaka. Samo mi treba prilika, to je sve. Ja ću uraditi ostalo", rekao je Zaha.

Inače, krajem prošle godine su se pojavile informacije da su Kinezi Wilfriedu Zahi spremni ponuditi 50 miliona eura za četiri sezone u Super ligi, ali je jasno da napadač Palacea ne namjerava u skorije vrijeme put Dalekog istoka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaha je karijeru počeo u Crystal Palaceu iz kojeg je 2013. godine prešao u Manhcester United. Očekivanja su bila velika, ali ih nije ispunio u svom prvom (i za sada jedinom) angažmanu na Old Traffordu. United ga je na ljeto 2014. vratio na posudbu u Palace, koji je u februaru 2015. otkupio njegov ugovor.

Ove sezone je Wilfried Zaha odigrao 30 utakmica u Premier ligi, postigao je osam golova i upisao isto toliko asistencija.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti