Nijemci se zalažu za ograničavanje plata
EPA

Šalju pismo UEFA-i

Nijemci se zalažu za ograničavanje plata

Predsjednik DFB-a Fritz Keller i direktor Bayerna Karl-Heinz Rummenigge imaju zanimljiv prijedlog za UEFA-u.

Za vrijeme krize koju je uzrokovala pandemija koronavirusa još jednom se pokazalo kolike razlike mogu biti u životima fudbalera i običnih ljubitelja sporta, no 'basnoslovnim' ciframa bi mogao doći kraj.

Za to se zalažu Keller i Rummenigge koji namjeravaju poslati pismo Aleksanderu Čeferinu kako bi se uvelo ograničenje plata i samim tim spasio fudbal.

"Postoje apsurdne plate i naknade za transfer koje više nisu vjerodostojne. Moramo da razgovaramo o ograničavanju plata. Drago mi je da se u ovom pogledu slažem sa Rummeniggeom. Napisat ćemo pismo predsjedniku UEFA-e", rekao je Keller, pa dodao:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Moramo fudbal približiti ljudima. Menadžerske provizije i ogromne vrijednosti transfera samo udaljavaju navijače od voljenog sporta", ističe Keller.

Keller je također dodao da je za razvoj i popularnost fudbala kobno to što se bogate zvijezde na društvenim mrežama hvale fotografijama svojih vila, limuzina i privatnih aviona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi