Rummenigge ljut na Eurosport: Ko će htjeti raditi s njima?
EPA

Eurosport želi raskinuti ugovor

Rummenigge ljut na Eurosport: Ko će htjeti raditi s njima?

Prvi čovjek minhenskog Bayerna Karl-Heinz Rummenigge zgrožen je ponašanjem vlasnika Eurosporta.

Poznato je kako se Bundesliga vraća za tri dana nakon pauze uzrokovane pandemijom koronavirusa, a takva odluka naročito na ruku ide klubovima koji će smanjiti svoje gubitke.

Ozbiljan novac bundesligaši bi, između ostalog, trebali uprihodovati i od prodaje televisijkih prava, međutim sada problem pravi Eurosport čiji vlasnici žele da raskinu ugovor i uz to odbijaju platiti posljednju ratu za ovu sezonu.

To je potvrdio i Rummenigge za Bild, ne skrivajući bijes što u Eurosportu, za razliku od Skyja, ZDF-a i DAZN-a, nisu pokazali razumijevanje za trenutnu situaciju.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"To nije pristojno. Da se neko tako ponaša u krizi... Mislim da će ova stvar najviše naštetiti ugledu Eurosporta, jer ko će ubuduće raditi sa takvim partnerom?", pita se prvi čovjek Bayerna.

Eurosport emitira utakmice Bundeslige od 2017. godine.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi