Nijemci tvrde: Borussia Dortmund ima novog trenera

Čeka se zvanična potvrda

Nijemci tvrde: Borussia Dortmund ima novog trenera

Ako je vjerovati pisanju njemačkih medija, na klupi Borussije Dortmund od naredne sezone će biti Lucien Favre.

Sadašnjem treneru Peteru Stogeru sljedećeg mjeseca ističe ugovor i o njegovom potencijalnom nasljedniku se sve više govori, a najveće šanse da preuzme Milionere navodno ima Lucien Favre.

Favre je u posljednje vrijeme napravio odličan posao vodeći Nicu, s kojom ima ugovor do 2019. godine, ali je navodno rukovodstvo kluba sa Azurne obale voljno da mu dozvoli da promijeni sredinu. Nijemci tvrde da su Favre i Borussia sklopili načelan dogovor, a zvanična objava očekuje se u narednim danima. 

Milioneri su na švicarskog stratega ciljali i ranije, tačnije još prošlog ljeta, no Nice ga nije htjela u to vrijeme pustiti i umjesto njega na Westfalen je stigao Bosz.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Podsjećanja radi, Favre je u Bundesligi već imao priliku voditi Herthu i Borussiju M'Gladbach.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti