Nijemci uvjereni da će Wenger preuzeti Bayern

Trenutno je bez angažmana

Nijemci uvjereni da će Wenger preuzeti Bayern

Čelnici Bayerna intenzivno tragaju za novim trenerom nakon što je smijenjen Niko Kovač.

Kovaču je uručen otkaz nakon posljednjeg poraza od Eintrachta iz Frankfurta (5:1), a po običaju u njemačkim medijima već se uveliko špekuliše o tome ko bi ga mogao zamijeniti.

Nekoliko eminentnih imena je u opticaju, a najveće šanse da preuzme Bayern navodno ima Arsene Wenger. Bild tvrdi kako je Francuz zainteresovan za angažman do kraja sezone, odnosno do narednog ljeta kada Salihamidžić i saradnici namjeravaju dovesti trajno trenersrko rješenje.

"Bayernov favorit je Ten Hag, ali s obzirom na to da on ne može napustiti Ajax usred sezone, čekat će ga se do ljeta. Bayern zato treba angažirati privremenog trenera, a favorit za tu funkciju je upravo Wenger." pišu u Njemačkoj.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ukoliko Wenger nekim slučajem odbije ponudu, drugo ime koje se sramežljivo spominje u kuloarima kao privremeni nasljednik jest Roger Schmidt.

Wenger je, podsjetimo, zadnji angažman imao u Arsenalu čiju je klupu napustio na proljeće 2018. godine.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

senja
Ja bi Wengera doveo za stalnog trenera. On je trener koji voli izgraditi igrače, a ne ih kupovati za silne milione. Što je i Bayernova filozofija. Arsenal je pod njegovim vodstvom uvijek igrao atraktivan fudbal. Još jedna stvar zašto bi odgovarao Bayernu. Jedini problem koji je imao u Arsenalu, je što nije mogao zadržati igrače na duže vrijeme. Zato nikada nije ni imao rezultate koje je trebao imati. A u Bayernu taj problem neće imati. Bayern sve kvalitetne igrače zadržava skoro do penzije.
2 0
dr.nele
Slazem se
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi