Nijemci večeras slave, ali na Mundijalu ih čeka razočarenje?
Foto: EPA

Loš znak za osvajače Kupa Konfederacija

Nijemci večeras slave, ali na Mundijalu ih čeka razočarenje?

Kup Konfederacija se održava od 1992. godine. Ovaj turnir je prvobitno nosio naziv Kup Kralja Fahda, međutim 1997. godine FIFA preuzima njegovu organizaciju i preimenuje ga u Kup Konfederacija. 

Kup Konfedaracija se od te 1997. godine održavao svake druge godine, dok se nakon 2005. godine održava svake četiri godine.

Pobjednici ovogodišnjeg izdanja Kupa Konfederacija Nijemci koji su u finalu savladali ekipu Čilea rezultatom 1:0, međutim jedan zanimljiv podatak se veže za ovo takmičenje.

Naime, iako su pobjednici Kupa Konfederacija kroz historiju bile, mahom, reprezentacije iz samog vrha svjetskog fudbala, pobjednici ovog turnira nikada nisu uspjeli osvojiti Svjetsko prvenstvo koje bi uslijedilo nakon Kupa Konfederacija.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Iako se radi samo o slučajnosti, ovaj podatak možda i predviđa neuspjeh Elfa na predstojećem Mundijalu u Rusiji naredne godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi