Ter Stegen proglašen igračem utakmice
Foto: EPA

Prvo ime finalnog susreta

Ter Stegen proglašen igračem utakmice

Njemački golman Marc-Andre Ter Stegen zasluženo je ponio titulu najboljeg igrača finalne utakmice Kupa Konfederacija.

Njemačka je savladala Čile rezultatom 1:0 i tako došla do novog trofeja, a večerašnji meč u St. Petersburgu će u posebno lijepom sjećanju ostati golmanu Barcelone koji je zaista imao svoju noć.

Prema zvaničnoj statistici FIFA, Čile je večeras imao čak 20 udaraca od čega osam u okvir gola, ali je Ter Stegen jednostavno bio nesavladiv i svoj posao je odradio bez greške.

Iako je Lars Stindl postigao jedini pogodak na večerašnjoj utakmici i tako donio Njemačkoj trofej koji joj je do večeras nedostajao, ova vrijedna nagrada je nakon završetka utakmice pripala 25-godišnjem Ter Stegenu. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi