Nijemci objavili spisak: Umorni dobili odmor, Reus ponovo u Elfu
(Foto: EPA) Iskusni defanzivac Boateng i golman Ter Stegen su dobili "slobodno", dok će Kroos biti u konkurenciji samo za jedan meč

Pred izabranicima Joachima Lowa dvije utakmice

Nijemci objavili spisak: Umorni dobili odmor, Reus ponovo u Elfu

Reprezentaciju Njemačke koja se još oporavlja od nauspjeha u 2018. godini očekuju dvije utakmice - prijateljska sa Rusijom i veoma važan meč Lige nacija protiv Holandije.

Selektor Joachim Low je saopštio spisak za ove dvije utakmice i na njemu se našlo nekoliko "povratnika".

Marco Reus se tako vratio u "Elf", a u odnosu na spisak za prethodne dvije utakmice, vratili su se i Goretzka i Kai Havertz.

Jerome Boateng i golman Ter Stegen se nisu našli na spisku jer je Low odlučio dati im priliku da se odmore, dok je Toni Kroos pozvan samo za duel sa Holandijom, kako bi se što bolje oporavio od problema sa povredom.

Spisak Njemačke za Rusiju i Holandiju:

Golmani: Leno, Neuer, Trapp

Odbrana: Ginter, Hector, Hummels, Kehrer, Rudiger, Schulz

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Vezni red/napad: Brandt, Draxler, Gnabry, Goretzka, Havertz, Kimmich, Kroos, Muller, Reus, Rudy, Sane, Uth, Werner

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi