Nikad ispričana priča: Kako je Ferguson zatvorio vrata Henryju
EPA

Francuz je želio na Old Trafford

Nikad ispričana priča: Kako je Ferguson zatvorio vrata Henryju

Bivši šef osiguranja Manchester Uniteda otkrio je kako je Alex Ferguson propustio priliku da dovede Thierryja Henryja.

U ljeto 1999. godine Henry je otišao u Arsenal za 11 miliona funti i u međuvremenu postao jedan od najboljih strijelaca Premier lige svih vremena. Arsenalu je pomogao da osvoji dva naslova i dva FA kupa tokom čarolije u sjevernom Londonu, no malo je poznato da je njegov prvi izbor bio - Manchester United.

Priča je to koju je otkrio Ned Kelly, bivši šef osiguranja Manchester Uniteda koji je vodio brigu i u Fergusonu, pa je bio prilično upućen u sva zbivanja na Old Traffordu.

On je otkrio da je Henry najprije ponuđen Manchester Unitedu, i to preko brata od Erica Cantone.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"U tunelu nakon utakmice zazvoni mi telefon, a stariji brat Erica Cantone Jean-Marie mi kaže - Ned, reci Alexu da Henry želi doći u klub. To je bilo prije nego što je otišao u Arsenal, njegov prvi izbor je bio Manchester United. Ferguson je odbio to, rekao je kako je Henry uvijek je**no povrijeđen. Cijela priča je tada pala u vodu", rekao je Kelly za beIN Sports.

Ostalo je historija...

Top Komentari

opasni_medo
sad će GAYija lovac u šumu
2 1
EdwinPol
Rekao je bivsi sef osiguranja... tu sam prestao citati
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi