Nikad ne otpisujte srce šampiona
Real Madrid i Bayern Minhen su skupa osvojili četiri Lige prvaka u posljednjih pet sezona.

Rezime prvih mečeva osmine finala

Nikad ne otpisujte srce šampiona · Komentar

Real Madrid i Bayern Minhen su u posljednjih pet sezona osvojili četiri puta Ligu šampiona, a osim toga minhenski klub ima i dva poraza u finalima u posljednjih osam sezona. Dakle, jasno je da se radi o ekipama koje su uvijek među favoritima na naslov, a to su pokazali i na početku knock-out faze ove sezone.

Ko zna, možda prednost od 3:1 (Reala) i 5:0 (Bayerna) neće biti dovoljna za prolaz u četvrtfinale, ali jedno je sigurno - srce šampiona se nikada i nikako ne smije podcijeniti.

Bayern i Real ponovo izbili u prvi plan

Na početku sezone smo rekli da je Real prvi favorit za osvajanje Lige prvaka. Nakon partije protiv silno hvaljenog PSG-a čini se kako to još uvijek nije daleko od istine. Ipak, teško je ili gotovo nemoguće prognozirati ko je prvi favorit u takmičenju gdje igraju Barcelona, Manchester City, Juventus...Uz Real, u prvom planu od početka je bio i Bayern koji je sa Juppom Heynckesom ponovo postao nezaustavljiva mašina koja melje sve pred sobom. Čini se da su Bayern i Real na samom početku knock out faze pokazali da su to dvije ekipe koje mogu izbaciti svakoga.

Uz njih, Manchester City djeluje premoćno, Barcelona djeluje spremno otići do kraja, a treba spomenuti da bi Liverpool mnogima mogao pomrsiti račune. Izvinjavamo se navijačima Liverpoola što smo njihov klub otpisali pred početak sezone. Čini se da je Klopp konačno stvorio ekipu koja je u stanju bilo kome postići tri ili četiri gola. Doduše, u stanju je i primiti taj broj golova od bilo koga. Najveći problem za Redse je još uvijek nekonstantnost. Oni pobijede u jednom meču City sa 4:3, onda par dana kasnije izgube od Swanseaja 1:0 što je teško za objasniti. Dakle, snažni jesu, ali također i nepredvidljivi.

Najveća kazna u paklu bit će gledanje Mourinhovog Manchestera

Uz dužno poštovanje navijačima Manchester Uniteda, njihovi igrači i trener učinili su sve sinoć da navijači sa Ramos Sanchez Pizujan stadiona ne odu kući zadovoljni. Naravno, ne samo rezultatom, već i ljepotom igre. Čini se kako je Mourinho ove sezone nadmašio sam sebe, posebno na gostovanjima i počeo je da igra potpuni antifudbal. Igrači Manchester Uniteda izgledaju na terenu kao vojska koja je u određenoj misiji i ima 90 minuta da je obavi milom ili silom. Upravo tako i izgleda igra Uniteda - bez ikakve želje za ljepotom, bez ikakve želje da se postigne gol. Cilj je samo jedan - ostvariti rezultat 0:0. Kome je to zanimljivo? Vjerovatno nikome.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Nikad ne reci nikad

Nakon što je Barcelona prošle sezone izbacila PSG uprkos porazu od 4:0 u prvom meču, jasno je da više nikada niko neće otpisdati nijednu ekipu dok sudac ne odsvira kraj revanš susreta. Tako su nade PSG-a, Juventusa i Chelseaja još uvijek otvorene. Ne zaboravimo, radi se o ekipama koje mogu svakoga pobijedit sa nekoliko golova razlike i samo je pitanje da li će im se te noći sve kockice posložiti. Mi, neutralni navijači, se nadamo da hoće i da ćemo gledati prave spektakle u revanšima.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi