Nikako da presuši arsenal municije Mbappea, Icardija i Neymara

PSG slavio novu pobjedu

Nikako da presuši arsenal municije Mbappea, Icardija i Neymara

Sve utakmice 19. kola Ligue 1 odigrane su večeras u istom terminu, a većih iznenađenja nije bilo.

Fudbaleri PSG-a dočekali su na svom terenu Amiens i kući ga poslali sa četiri pogotka u mreži.

Najvažnija municija ove sezone za PSG dolazi iz kopački Kyliana Mbappea, Maura Icardija i Neymara, a tako je bilo i večeras. Mbappe je postigao dva pogotka, Neymatr i Icardi po jedan što je bilo dovoljno za pobjedu od 4:1. Jedini gol za goste postigao je Mendoza.

Drugoplasirana ekipa na tabeli, Marseille, dočekala je Nimes i pobijedila s također visokih 3:1. Svi golovi postignuti su u drugom poluvremenu, a za domaće su pogađali su Alakouch (autogol), Benedetto i Payet. Jedini gol za goste postigao je Briancon. Bh. reprezentativac Haris Duljević u igru je ušao u drugom poluvremenu.

Lyon je gostovao kod Reimsa i na kraju izvukao samo bod. Bilo je 1:1, a pogotka su postizali Cafaro s penala za domaće i Tousart za goste.

Monaco je pregazio na domaćem terenu Lille jer je slavio sa uvjerljivih 5:1. Golove za domaćina postizali su Martins, Keita Balde, Ben Yedder dva puta u Glik. Gol za goste djelo je Osimhena.

Ostali rezultati:

Dijon - Metz 2:2

Montpellier - Brest 4:0

Nantes - Angers 1:2

Nice - Toulouse 3:0

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Rennes - Bordeaux 1:0

Strasbourg - St. Etienne 2:1

Top Komentari

K79
Jaka liga pravo
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi