Nike odradio veliki posao za Barcelonu, ali imao poseban zahtjev za igrača

De Jong ne želi da imu na leđima piše "Frenkie"

Nike odradio veliki posao za Barcelonu, ali imao poseban zahtjev za igrača

Edmir Škorić

Barcelona je ranije dogovorila prelazak Frenkiea de Jonga iz Ajaxa za 75 miliona eura.

De Jong je bio na meti Barcelone i PSG-a, na kraju je igrač izabrao Katalonce, a najveće zasluge za to pripadau uglednoj kompaniji sportske opreme, američkom Nikeu.

Iako su i PSG i Barcelona pod jakim ugovorima s američkim Nikeom, na kraju je ova kompanija "pogurala" španskog prvaka. Odnos Nikea i Barce traje od 1998. godine i ta saradnja očigledno donosi samo dobro Barceloni, a naravno interes je uzajaman.

Prema ESPN-u, Nike nije sudjelovao direktno u transferu De Jonga u smislu da je platio nešto od 75 miliona eura odštete, nego je na druge načine pokrio "veliku količinu" troškova.

Prije tri godine su Barca i Nike produžili saradnju i godišnje Katalonci dobiju 160 miliona eura.

Što se De Jonga tiče, on će na ljeto biti i zvanično potvrđen kao novi igrač Barcelone, gdje će nositi broj 21, kojeg sada nosi u Ajaxu. Zanimljivo da je Nike zahtijevao da na pozadini njegovog dresa piše "Frenkie", ali igrač je priznao da bi radije da nosi prezime iznad broja.

Potražite više informacija na temu La Liga:

On će postati 20. igrač koji će igrati za Barcelonu i izrazio je oduševljenje što će imati priliku da igra s Lionelom Messijem.

"Za mene će to da bud enešot veoma posebno. Svi znaju da mislim kako je on najbolji, ali to nije bio presudan faktor mog prelaska u Barcu", kazao je De Jong.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

larokblum
E cuj Frenki je tek 20.igrac kojeg je Farsa kupilAAAA ?!
3 0
larokblum
Sponzor QSG je JORDAN (naravno odjel NIKEa, ali sa skroz odvojenim menadzmentom)
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi