Nike se osramotio: Svi koji žele Pjanićev dres Barcelone će morati pričekati

Amerikanci se nisu proslavili

Nike se osramotio: Svi koji žele Pjanićev dres Barcelone će morati pričekati

A. Čaušević

Miralem Pjanić će od sljedeće sezone nastupati za Barcelonu nakon što je prije nekoliko dana potvrđen njegov transfer u slavni katalonski klub. 

Svi oni koji žele kupiti Pjanićev dres Barcelone za takmičarsku godinu 2020/21 će morati pričekati, razlog je blamaža Nikeja koji je već dugi niz tehnički sponzor kluba s Nou Campa.

Kako katalonski Sport piše Barcelona je morala povući dresove iz prodaje i to zbog felera. Prodaja je trebala početi sljedeće sedmice, ali to neće biti slučaj.

Naime, boja na novim dresovima počinje da blijedi nakon znojenja i pranja. Planirano je da ih Lionel Messi i društvu promovišu protiv Espanola, međutim iz tehničkih razloga to neće biti moguće.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nike je već poslao dresove u prodavnice širom svijeta, ali će ih morati povući što će izazvati dodatne troškove kako američkom proizvođaču tako i Barceloni.

Inače, novi Barcin dres je opet na sebi ima uspravne linije koje će ovaj put biti razvojene tankim linijama žute boje. Gostujuća garnitaura će biti crne, a treća roze boje.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Alen23
gdje dodje bosnjo tu se sve s****
1 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi