Nikić biranim riječima nakon derbija: Volim doći u Gabelu, pravi su domaćini, sudije su korektne

GOŠK i Bratstvo podijelili bodove (2:2)

Nikić biranim riječima nakon derbija: Volim doći u Gabelu, pravi su domaćini, sudije su korektne

Samir Mlaćo

Sjajan meč u okviru 13. kola Prve lige FBiH odigrali su jučer NK GOŠK i NK Bratstvo u Gabeli.

Radilo se o derbiju kola koji je potpuno opravdao očekivanja. Završilo je 2:2, a sigurno zadovoljniji mogu biti gosti koji su se ponovo pokazali kao neugodan rival za Gabeljane.

U GOŠK-u su se pribojavali ovog meča, s razlogom, no najavili su otvorenu igru, dok su gosti došli sa namjerom da se nadigravaju i dođu do bodova.

Domaći su mogli povesti u 31. minuti kada je jučer sjajni glavni Haris Poprženović iz Travnika pokazao na bijelu tačku nakon igranja rukom jednog igrača gostiju, no Armin Mustačević 'pročitao' je namjeru Dženana Haračića.

Kaznili su to gosti pogotkom Branislava Šera, da bi GOŠK furiozno krenuo u drugi dio i došao do preokreta golovima Haračića i sjajnog kapitena Šantića koji igra sve bolje iz kola u kolo.

Ipak, pred sami kraj Elvedin Aletić kažnjava nesporazum domaćih i donosi svom timu. Aletić je još jednom potvrdio da je vjerovatno i najbolja 'desetka' lige, a Bratstvo da ima kvalitetnu momčad koja u svakom trenutku zna šta hoće.

Oglasi

Svakako pored igrača jučer treba pohvaliti sudijsku četvorku Harisa Poprženovića, Sahiba Smriku, Selmina Osmančevića i Semira Sarajkića koji su veoma korektno odradili svoj posao i tako se na najbolji način uklopili u ovaj derbi meč.

Treba istaći da je u Gabeli vlada i lijepa atmosfera na tribinama, a domaći navijači su i tek jednog osvojenog boda aplauzom nagradili svoje ljubimce, a aplauzi su otišli i za goste, te sve ostale aktere uz zaista premijerligaške uslove, s obzirom na sjajan teren i organizaciju utakmice.

Opis nije dostupan.

Zaista je to prelijepa slika koju želimo gledati na svim bh. stadionima

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Ukupni dojam poslije meča pohvalio je i legendarni trener gostiju Nikola Nikić.

"Pribojavao sam se Jusufbašića koji je odličan igrač, ali nije danas bio na nivou, ne znam zašto... Ovdje nama odgovara igrati, tri puta smo igrali 1:1. Publika je korektna, sudije korektne, gospodin Lujo Ilić je pravi domaćin. Ko god je bio ovdje svako je rekao da je lijepo i korektno i meni je uvijek drago doći ovdje", kazao je raspoloženi Nikić nakon meča.

Top Komentari

E.Car
Bolje sudije u Federalnoj nego u Premijer ligi!!!!
3 0
Brazuka
Bravo. GOŠK je taj bolji od pola klubova u Premijer ligi a to kažu i igrači
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi