Nikić: Niko nas nije 'razbucao' kao Travnik, ali sjetim se Vranduka, ručka...

Iskusni stručnjak za SportSport.ba

Nikić: Niko nas nije 'razbucao' kao Travnik, ali sjetim se Vranduka, ručka...

S. Mlaćo

Nogometaši Bratstva drugi dio sezone u Prvoj ligi FBiH otvorit će domaćim susretom protiv NK Travnik.

Tim iz Gračanice će jurišati na tri boda, te su svakako blagi favorit s obzirom na domaći teren.

Tim povodom razgovarali smo sa šefom struke NK Bratstvo, legendarnim Nikolom Nikićem Folcikom.

"Do sada smo uvijek igrali bolje poslije zimskih priprema. Doveli smo i neke igrače, ciljano. Prva je utakmica, ne znaš ko je favorit. Ipak, domaćini smo i planiram da se revanširamo našim sportskim prijateljima iz Travnika za poraz u prvom dijelu sezone. Nadam se fer i korektnoj utakmici, te tri boda za nas", kazao je Nikić.

O Vezirima ima samo riječi hvale.

"Nijedna ekipa nas nije 'razbucala' kao oni. Nismo se tada dobro ni pripremili. Imali smo mali odmor između ručka i utakmice, bili su radovi u Vranduku, to su to bile više prilike. Nije to ipak opravdanje, Travnik je bio fenomenalan".

Dosta je bilo primjedbi na suđenje u prvom dijelu sezonu. I Nikić je u par navrata 'rigao' vatru.

"Rekoše mi da nam sudi Sarajkić. Sudio nam je protiv TOŠK-a i izgubili smo. Vjerujem da će poslije akcije VAR biti bolje. Žao mi je zbog toga, jer imamo dobre sudije, ali to je sve stanje države".

Legenda Željezničara priznaje da je pratio meč tima sa Grbavice u Kupu protiv Borca. O majstoriji Štilića nije imao šta puno reći. Dovoljno je bilo gledati i uživati.

"Štilić je moj igrač iz reprezentacije, kao i Stojan Vranješ. Dobro je da su se vratili u ligu. Željo je tri utakmice igrao na strani, dvije je dobio, Sarajevo igra dobro, Velež igra dobro, a i Zrinjski se vratio. Ne vjerujem da se Tuzla City može se uključiti u borbu za sami vrh".

Jasno je i kome želi titulu prvaka. U svom stilu.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"I nogama i rukama ću navijati da Željo prvi prođe kroz cilj", dodao je Nikić na kraju razgovora za SportSport.ba.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

prka
Razbucan si ti sam od sebe rodjak
3 1
Damče
Svi krivi za izgubljene utakmice Samo on NE.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi