Istra napravila kardinalnu grešku - Ostavili su prostora Niki Jankoviću i to se uvijek ovako završi

Sjajan pogodak

Istra napravila kardinalnu grešku - Ostavili su prostora Niki Jankoviću i to se uvijek ovako završi

Eldar Ganibegović

Nakon prvih 45 minuta duela Istre i Rijeke gosti vode s 0:1, a fantastičan gol postigao je bivši igrač Zrinjskog, Niko Janković.

U terminu od 15 sati se u okviru 12. kola na Aldo Drosina stadionu u Puli sastaju Istra i Rijeka.

Gosti vode rezultatom 0:1, a zahvaljujući Niki Jankoviću koji je postigao sjajan pogodak s distance.

Igrala se 22. minuta. Fruk je dodao loptu do Nike Jankovića, domaći igrači ostavili su mu previše prostora da se namjesti, a on to gotovo uvijek kažnjava.

Ne libi se Janković nikada da potegne s distance, nije se libio ni sada i sjajnim pogotkom doveo je Rijeku u vodstvo u Puli.

Oglasi

Zanimljivo, u martu je Rijeka slavila s 0:2 na ovom istom stadionu, a oba gola postigao je Janković. Prvi također u 22. minuti. Očito mu je Pula jedno od omiljenijih gostovanja.

Ovo je za Niku Jankovića bio šesti pogodak ove sezone i trenutno je prvi strijelac svog tima, a drugi strijelac lige iza Caktaša iz Osijeka koji je postigao gol više.

Dok je nekako većina pažnje usmjerena na trku Hajduka i Dinama, Rijeka ispod radara napada titulu prvaka Hrvatske, a na krilima sjajnog Nike Jankovića koji je "eksplodirao" ove sezone.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Na tabeli uživo Rijeka ima 25 bodova, četiri više od Hajduka, no i utakmicu više. Dinamo je treći s 19 bodova, koliko ima i četvrta Gorica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi