Niko Kovač otpisao nekadašnjeg Džekinog nasljednika: "Više neće igrati za Wolfsburg"

Više nije član prvog tima

Niko Kovač otpisao nekadašnjeg Džekinog nasljednika: "Više neće igrati za Wolfsburg"

Endin Čaušević

Trener Wolfsburga, Niko Kovač, objavio je da Max Kruse više neće nastupati za ovaj klub.

Iskusni njemački napadač s Wolfsburgom ima ugovor do kraja ove sezone, ali kako stvari stoje više ga nećemo gledati u dresu ovog kluba, barem ne dok je na klupi Niko Kovač.

Kruse je odigrao pet utakmica u dosadašnjem dijelu Bundeslige, ali se nije jučer našao u sastavu protiv Eintrach Frankfurta.

Prije ove utakmice bilo je špekulacija da je Kruse došao u sukob s trenerom i da ga Kovač neće uvrstiti u sastav, a to je jučer i potvrđeno.

Nakon utakmice oglasio se i Kovač koji je jasno dao do znanja Kruseu da više neće igrati za prvi tim Wolfsburga.

"Tražimo potpuni fokus igrača na Wolfsburg. S Maxom nismo osjećali da to imamo i zato nije bio s nama i zbog toga ga neće biti ni u budućnosti", rekao je Kovač i dodao.

Oglasi

"Kod Maxa nismo vidjeli impuls kojim bi on mogao da pomogne ovoj ekipi i želju da bude dio svega toga i zato on nije više u ovom sastavu".

Kruse je u dva navrata nastupao u dresu Wolfsburga i svojevremeno je važio za zamjenu Edina Džeke kada je bh. napadač prešao u Manchester City početkom 2011. godine, ali to nije uspio da ostvari.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ovaj 34-godišnjak je ukupno za Wolfsburg odigrao 62 utakmice i uspio je postići 16 golova i dodati 13 asistencija.

Ponikao je u Werderu iz Bremena, a pored Wolfsburga igrao je još za St. Pauli, Freiburg, B. Monchengladbach, Fenerbahce i Union Berlin.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi