Bild izabrao 50 najboljih u povijesti Wolfsburga: Samo jedan igrač ispred Džeke, u vrhu i Misimović

Najbolji od najboljih

Bild izabrao 50 najboljih u povijesti Wolfsburga: Samo jedan igrač ispred Džeke, u vrhu i Misimović

Edmir Škorić

Njemački dnevnik Bild objavio je večeras popis 50 najboljih nogometaša koji su nastupali u dresu Wolfsburga.

Bild je krenuo u jednu zahtjevnu misiju - birat će 50 najboljih igrača u svakom njemačkom bundesligašu, a danas je odabrao Wolfsburgove. Na kraju je sačinjen i "najbolji tim" u prošlosti koji je Wolfsburg imao.

Očekivano su se u timu našli Edin Džeko i Zvjezdan Misimović, budući da su njih dvojica bili kreatori osvajanja Bundeslige u sezoni 2008/009. Džeko je postigao 26 golova i imao 10 asistencija, dok je Miske sedam puta zatresao protivničke mreže i upisao čak 20 asistencija. Bh. reprezentativci su, zajedno s Brazilcem Grafiteom (28 golova), činili magični trio koji je harao terenima Bundeslige.

Sva trojica su u idealnom timu Wolfsburga, zajedno s Benagliom, Schaferom, Naldom, Barzaglijem, De Bruyneom...

Najboljih jedanaest:

Benaglio - Schäfer, Naldo, Barzagli - Josue, Arnold, De Bruyne, Misimović - Džeko, Weghorst, Grafite

Inače, 30-godišnji De Bruyne, koji je nedavno postao prvak Engleske s Manchester Cityjem, smatra se najboljim igračem kojeg je Wolfsburg ikada imao. On je u 73 utakmice postigao 20 golova i upisao 37 asistencija.

Na drugom mjestu Wolfsburgovih 50 najboljih je Džeko koji je postigao 85 golova na 142 utakmice, a ima i 35 asistencija. Danas je igrač Intera, prije toga igrao u Romi, Manchester Cityju, ali doba iz Bundeslige nikada neće zaboraviti.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Treće mjesto rezervisano je za iskusnog brazilskogp stopera Nalda, četvrto za iskusnog golmana Diega Benaglija, a peto za Josuea. Misimović je šesti na toj vječnoj listi, dok je jedno mjesto niže Brazilac Grafite, a među 10 najboljih nalaze se još Roy Prager, Maximilian Arnold i Krzysztof Novak.

Postoji niz vrhunskih igrača koji se nalaze ispod 10. mjesta poput Martina Petrova, Sasche Riethera, Diega Klimowizca, Marija Mandžukića, Ivice Olića, Marcelinha, Christiana Gentera, Andree Barzaglija, Marija Gomeza...

Top Komentari

celikze
Nikako on nije bolji od Dzeke.Sabrati golove asistencije sa brojem utakmica i samo se kaze.
15 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi