Kovač ponizio Egipćanina za sva vremena: Uveo ga u igru, pa izveo nakon 19 minuta i objasnio zašto

Potez Hrvata koji je sve iznenadio

Kovač ponizio Egipćanina za sva vremena: Uveo ga u igru, pa izveo nakon 19 minuta i objasnio zašto

Endin Čaušević

Wolfsburg je u subotu u gostima deklasirao Bochum sa 5:1 u meču 29. kola njemačke Bundeslige, a u centru pažnje našao se hrvatski stručnjak Niko Kovač koji je na nevjerovatan način ponizio napadača Omara Marmousha, pa je nakon utakmice pokušao objasniti zašto je to uradio.

Wolfsburg je odigrao fantastičnu utakmicu na gostovanju protiv Bochuma, ali malo ko je mogao očekivati da će Vukovi tako ubjedljivo slaviti i da će pitanje pobjednika biti riješeno već nakon prvog poluvremena.

Gosti su nakon prvih 45 minuta već vodili sa 3:0 golovima Svanberga, Kaminskog i Wimmera, te je već tada bilo jasno da tri boda idu u Wolfsburg.

Nakon ubjedljive igre u prvom poluvremenu Niko Kovač je na pauzi odlučio da napravi dvostruku izmjenu, a na teren je poslao 24-godišnjeg Omara Marmousha koji je tako dobio priliku da se dokaže.

Egipćanin inače igra na poziciji napadača, ali može pokriti i krilne pozicije. Kovač mu je dao priliku u drugom poluvremenu, ali ubrzo nakon toga ga je ponizio za sva vremena.

Marmoush je na terenu proveo svega 19 minuta, a iako je Wolfsburg već tada vodio sa 4:0 Kovač je sve šokirao kada je napravio novu izmjenu i upravo egipatskog napadača povukao s terena.

Oglasi

Takav potez hrvatskog stručnjaka mnoge je ostavio bez teksta i nije bilo jasno šta se dešava. Nakon meča Kovač je pokušao da objasni zašto je napravio taj potez i šta je Egipćanin uradio toliko pogrešno da ga nakon samo 19 minuta izvede iz igre.

"Nije mi se svidjelo ono što sam vidio u prvih deset minuta dok je bio na terenu. Trebali smo da zatvorimo sredinu bolje i da se bolje branimo. Rekao sam Omaru prije nego što je ušao u igru da mora paziti bolje na defanzivu, a to sam mu govorio i tokom meča", rekao je Kovač i dodao.

"Jednostavno nisam bio zadovoljan kako je defanzivno igrao i zbog toga sam odlučio da ga izvedem iz igre".

Marmoush je bio vidno nezadovoljan zbog toga, a nakon meča kamere su snimile Kovača kako priča i grli Egipćanina, te mu objašnjava zbog čega je napravio tako iznenđujući potez.

Što se tiče ovog 24-godišnjaka on će na ljeto sigurno napustiti Wolfsburg jer mu ističe ugovor, a kako stvari stoje potpisat će za Eintrach Frankfurt.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U dosadašnjem dijelu sezone Marmoush je u dresu Vukova odigrao 31 utakmicu u svim takmičenjima i uspio je da postigne šest golova, a pored toga egipatski napadač je upisao i jednu asistenciju.

Wolfsburg je na kraju slavio sa 5:1 i trenutno je na osmoj poziciji sa 43 osvojena boda i još uvijek ima šansu za izlazak u Evropu. S druge strane Bochum se bori za opstanak i trenutno je na 15 mjestu sa 27 bodova.

Top Komentari

Halland
Niko Kovač je jedna od većih debila,vodiš imaš rezultat i decka ponižavaš radi svog nekog hira,sramotan potez,fuj
2 0
Ovaj Niko Kovac je najveci magarac, nema veceg ponizenja za bilo kog fudbalera, kad ubacis sa rezervne klupe igraca da igra, a poslije ga zamijenis, ma to je pravi šamar za igraca i veliko ponizenje. Garant da je bio tvoj Hrvat sigurno ga ne bi ponizio kao ovog Egipcanina.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi