Niko Kranjčar pronašao novi klub

Karijeru nastavlja u NASL ligi

Niko Kranjčar pronašao novi klub

Nekadašnji hrvatski reprezentativac Niko Kranjčar, ipak, će svoju karijeru nastaviti u Americi.

Kranjčar je u proteklom periodu trenirao sa New York Cosmosom, međutim problem pri potpisu ugovora stvarala je kvota od sedam stranaca, pa je hrvatski fudbaler morao pričekati da jedan od njih napusti klub iz NASL lige. 

Tako je danas New York Cosmos na zvaničnoj stranici objavio da je Kranjčar konačno potpisao ugovor i svoje zadovoljstvo njegovim dovođenjem nije krio ni sportski direktor kluba Giovanni Savarese.

"Niko nije samo svjetski igrač, nego i sjajan čovjek. Ima sjajan pregled igre i tehničke sposobnosti, tako da sam uvjeren da će nam donijeti kreaciju u igri", kazao je sportski direktor New York Cosmosa. 

Podsjećanja radi, Kranjčar je tokom dosadašnje karijere još nastupao za Dinamo, Hajduk, Portsmouth, Tottenham, Dynamo Kiew i Queens Park Rangers. Za reprezentaciju Hrvatske skupio 81 nastup uz 16 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi