Niko Messija nije nahvalio kao Rakitić: "Da je teniser..."

Raketa hvali saigrača iz Barcelone

Niko Messija nije nahvalio kao Rakitić: "Da je teniser..."

Edmir Škorić

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić nahvalio je Lionela Messija kojeg smatra daleko najboljim igračem svih vremena.

Rakitić i Messi su dobri prijatelji, no u svakom slučaju Hrvat je pun hvale za Argentinca, a zanimljivom izjavom na najbolji je način opisao kvalitete igrača kojeg već godinama smatraju najboljim u svijetu nogometa.

"Messi je takav dominantni sportista da bi, da je teniser, osvojio već 50 Grand Slamova", kazao je Rakitić u razgovoru za Večernji.

Njih dvojica igrat će na Mundijalu u Rusiji jedan protiv drugog, s obzirom da su Hrvatska i Argentina u istoj grupi.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Kada imate najboljeg igrača na svijetu, onda ste favoriti, bez obzira što će drugi reći da to nije istina", poručio je Rakitić, a koliko će utjecaj Messija biti od pomoći Gaučosima ostaje da vidimo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi