Niko ne preferira opciju nastavka sezone Premiershipa na neutralnim terenima

Neki su glasniji u izražavanju neslaganja od drugih

Niko ne preferira opciju nastavka sezone Premiershipa na neutralnim terenima

Izvršni direktor Premier lige Richard Masters je otkrio da je stav većine klubova da bi oni preferirali ukoliko bi se utakmice, po nastavku sezone, igrale na njihovim stadionima, a ne na neutralnim terenima što trenutno britanske vlasti vide savršenim scenarijem za nastavak takmičenja.

Već je bilo poznato da su klubovi iz donjeg dijela tabele Premiershipa (šest posljednjeplasiranih) apsolutno protiv nastavka sezone na neutralnim terenima, a ta činjenica bi vrlo lako mogla ugroziti brzi povratak fudbala u Engleskoj.

Međutim, Masters je sada poručio da on vjeruje da nijedan klub nije za neutralne terena, odnosno da to nije nešto što preferiraju - svi bi željeli okončati sezonu na vlastitim stadionima. Dakle, ono čemu teže klubovi je nastavak sezone na tradicionalan način, domaćim i gostujućim utakmicama bez obzira što je jasno da publike neće biti.

"Mislim da bi svi preferirali igrati utakmice na svojim i stadionima svojih protivnika, ukoliko postoji bilo kakva šansa za to. Mislim i da je očigledno da neki klubovi imaju izraženiji stav po tom pitanju od drugih", rekao je Masters, pa nastavio:

"To je dijalog koji traje i od kada je Covid-19 postao problem razgovaramo sa vlastima o uslovima u kojima bismo mogli nastaviti Premier ligu, uvažavamo sve savjete... Ali dijalog traje. Ne mogu reći puno toga osim da smo u kontaktu sa vlastima, da saslušavamo takve savjete, ali i da predstavljamo stavove klubova po ovom pitanju".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Da li će vlada popustiti i ispuniti želje klubova, ostaje da se vidi.

Inače, danas je premijer Boris Johnson najavio popuštanje mjera koje će dovesti do toga da će nastavak Premier lige biti moguć već od 1. juna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi