Ako se sezona nastavi, počet će "festival engleskog fudbala" na TV ekranima

Skoro sve utakmice u direktnom prenosu

Ako se sezona nastavi, počet će "festival engleskog fudbala" na TV ekranima

Ljubitelji engleskog fudbala će u direktnom TV prenosu moći gledati skoro sve od preostalih 200 mečeva u prva dva ranga, ukoliko se planovi za nastavak sezone prekinute globalnom pandemijom novog koronavirusa ostvare.

The Time piše da zvaničnici engleskog fudbala zaduženi za kreiranje rasporeda utakmica i medijski (TV) partneri Premier lige i Championshipa za cilj imaju osigurati što više prenosa finiša sezone.

I "pojačani" TV prenosi su tako postali dijelom "Projekta Restart", plana za nastavak sezone. Ipak, i dalje sve zavisi od eventualne dozvole britanskih vlasti za nastavak normalnog trenažnog procesa i takmičenja.

Inače, očekuje se da će premijer Boris Johnson u nedjelju obavijestiti naciju o stanju u državi i mogućem olakšavanju restriktivnih mjera. Nakon toga će Premier liga održati svoj sastanak koji bi mogao donijeti ključne odluke kada je mogući nastavak sezone u junu u pitanju.

Upravo na sastanku Premier lige (ponedjeljak) bi mogao biti postignut i konačni dogovor o igranju ostatka utakmica na neutralnim terenima.

Ukoliko se planovi za nastavak sezone 2019/2020 provedu u djelo i ako se ona završi, programe TV stanica širom svijeta u junu bi mogao "zatrpati" engleski fudbal s obzirom da se predviđaju izuzetno zgusnut raspored i gotovo svakodnevno odigravanje utakmica. Kao što je rečeno u uvodu, gotovo 200 utakmica Premiershipa i Championshipa bi moglo biti dostupno u prenosu uživo do okončanja sezone.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Većina prenosa bi trebala biti "u vlasništvu" Sky Sporta i BT Sporta, a u priču bi se ponovo mogao uključiti i Amazon.

Inače, Sky Sport je ekskluzivni vlasnik prava za EFL, pa bi većina TV prenosa iz Championshipa išla preko ove medijske kompanije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi