Niko ne voli Romu kao Daniele De Rossi

Kapiten ponovo oduševio

Niko ne voli Romu kao Daniele De Rossi

Endin Čaušević

Daniele De Rossi cijelu karijeru odlučio je provesti u dresu Rome iako je imao nevjerovatnih ponuda dok je bio na vrhuncu svoje karijere.

De Rossi je danas u svojim vitrinama mogao imati sigurno mnoštvo titula da je napustio Romu i otišao možda u Manchester United ili Juventus koji su bili nekada itekako zainteresovani za njega. Ipak, on je odlučio da svoju karijeru posveti Romi jer jednostavno to je bio klub koji je njemu dao sve.

Krenuo je stopama legendarnog Francesca Tottija koji je život posvetio Romi i zaista je to poseban klub kada su takva dva imena sve dale za ovaj tim. Kolika je ljubav De Rossija prema dresu Rome pokazalo se i prošlog vikenda na utakmici protiv Frosinonea.

Roma je do pobjede došla u 94. minuti zahvaljujući golu Edina Džeke nakon čega je nastalo ogromno slavlje igrača ovog tima. Posebno emotivan bio je De Rossi kojeg su emocije jednostavno "preplavile". Ovakav kapiten i takva ljubav prema jednom klubu su danas zaista rijetkost u fudbalu, pa skoro i nemoguća stvar.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti