U Italiji ništa novo: Edin Džeko u timu kola Serije A
Bh. napadač je proteklog vikenda ponovo bio junak Rome jer je u 94. minuti utakmice donio pobjedu Vučici na gostovanju protiv Frosinonea.

Sjajna partija protiv Frosinonea

U Italiji ništa novo: Edin Džeko u timu kola Serije A

Endin Čaušević

Fudbaleri Rome proteklog vikenda pobijedili su u gostima Frosinone sa 3:2 u okviru 25. kola italijanske Serije A.

Vučica je uz dosta muke došla do pobjede protiv ekipe koja se bori za opstanak, a junak rimskog kluba bio je bh. napadač Edin Džeko koji je svojim golovima odlučio pobjednika. Džeko se na ovom susretu dva puta upisao u listu strijelaca, a pobjedonosni gol za 3:2 postigao je u 94. minuti.

Džeko je pokazao da se lagano vraća u pravu formu nakon što prvi dio prvenstva nije odigrao baš najbolje. Prema portalu WhoScored.com Džekine igre su još jednom nagrađene jer se bh. napadač našao u najboljem timu proteklog kola Serije A.

Napadač Rome je nedavno bio u timu kola s najvećom ocjenom 10, dok je ovaj put njegova igra nagrađena ocjenom 9,3 i izborila mu je mjesto u timu kola. Također, Džeko je jedini igrač Rome koji je uspio da dođe u tim kola.

Najveću ocjenu 9,9 dobio je Samu Castillejo iz Milana, dok je u timu kola najviše fudbalera Napolija, njih trojica.

Džeko sve bliže samom vrhu, može li i ispred Montelle?

Bh. napadač je Romi protiv Frosinonea donio vrijedna tri boda u borbi za mjesto koje na kraju sezone vodi u Ligu prvaka. Također, bh. napadač je s ova dva gola došao na korak od sedmog mjesta najboljih strijelaca u historiji Rome jer na kontu sada ima 85 golova.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Džeko je tako iza sebe ostavio Marca Delvecchia (84) i Pedra Manfredinija (84) i na šestom je mjestu vječne liste najboljih strijelaca Rome. Samo dva gola više ima Abel Balbo, koji je u dresu Rome postigao 87 golova i za očekivati je da ga bh. napadač do kraja sezone prestigne.

Na vrhu je naravno Francesco Totti sa 307 pogodaka, drugi je Roberto Pruzzo sa 135 golova, treći Vincenzo Montella sa 101 pogotkom, a ispred Džeke i Balba je još Amedemo Amadei sa 94 gola.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti