Niko ne završava poslove kao Mino Raiola
Fantastični golman dobio je šansu da brani sa samo 16 godina. Tu šansu je maksimalno iskoristio (Foto: EPA)

Novi ugovori za Donnarummu i Keana

Niko ne završava poslove kao Mino Raiola

Midhat Šljivak

Gianluigi Donnarumma ne  ispušta jedinicu Milana otkako ju je preuzeo kao 16-godišnjak 2015. godine.

Čuvar mreže Rossonera je imao zaista spektakularne nastupe na golu svog tima i privukao je pažnju mnogih timova, no on se na kraju odlučio produžiti ugovor sa Milanom.

Navodno mu je francuski PSG nudio čak 13 miliona eura po sezoni kako bi pojačao njihove redove. Međutim, to je dobio i ostao je na San Siru za "samo" šet miliona eura.

Dvije godine po potpisivanju novog ugovora kontorverzni menadžer Mino Raiola koji se brine o karijeri sjajnog golmana osigurao mu je povišicu.

Donnarumma će navodno potpisati novi ugovor, plata će mu porasti na sedam miliona eura po sezoni, a dres italijanskog velikana će nositi do 2024. godine.

Iako ima svega 20 godina Donnarumma je već sakupio ogroman broj nastupa za Milan. Trenutno je na brojci od 156 nastupa, a ako ostane i u narednim godinama u klubu, mogao bi porušiti apsolutno sve rekorde.

Pored toga što je uspio osigurati Donnarummi dobru povišicu, Mino Raiola je napravio posao i za mladog napadača Moisea Keana.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sjajni reprezentativac Italije također će dobiti novi ugovor, ali uslovi po kojima će ih potpisati nisu poznati.

Keana aktuelni ugovor sa Bianconerima veže do ljeta naredne godine, a 19-godišnji napadač trebao bi potpisati višegodišnji produžetak saradnje.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi