Svi detalji dogovoreni: Nije tajna gdje Mandžukić završava karijeru

Ugovor mu važi do 2020.

Svi detalji dogovoreni: Nije tajna gdje Mandžukić završava karijeru

Ako je suditi prema informacijama iz Italije, hrvatski napadač Mario Mandžukić će svoju karijeru zaključiti u Juventusu.

Iako ulazi u pozne igračke godine, Mandžukić (33) i dalje strastveno nosi Juventusov dres, a njegovi požrtvovani nastupi nisu ostali nezapaženi ni od strane trenera Massimiliana Allegrija, kao i uprave aktuelnog prvaka Italije.

Iz tog razloga Bianconeri su Mandžukiću ponudili novi, bitno poboljšani ugovor prema kojem bi mu plaća trebala narasti za milion do milion i pol eura, a dvije strane su navodno postigle dogovor, barem tako tvrdi poprilično pouzdani novinar Fabrizio Romano.

„Mandžukić potpisuje novi ugovor s Juventusom do 2021. Svi detalji su dogovoreni", navodi Romano.

Sve je izvjesnije da će nekadašnji napadač Dinama u Torinu ujedno i zaključiti svoju karijeru, a vrijedi podsjetiti da je zbog želje da ostane u Juventusu po završetku prošle sezone bio odbio par unosnih ponuda, prije svega iz Kine.

Mandžukić se ove sezone odlično nadopunjuje s Cristianom Ronaldom u vrhu napada. Dosad je, računajući sva takmičenja, postigao ukupno devet pogodaka za Bianconere i pritom ubilježio šest asistencija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Popaye
Kad se pogleda kako momak gine svaku utakmicu u klubu i reprezentaciji i onda pogledaš Džeku koji šeta dvije utakmice kvalifikacija zaista vidiš razliku u mentalitetu ko je rođeni pobjednik a ko obični igrač.
3 2
Mu'min Juventino FKS
Jebo te manzdo drvo jedno, jedino glavom zna dati go
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi