Niko nije odao počast Bryantu kao Kenedy: Kopačke o kojim bruji cijeli svijet

Dizajn oduševio sve

Niko nije odao počast Bryantu kao Kenedy: Kopačke o kojim bruji cijeli svijet

E. Čaušević

Brazilski fudbaler Kenedy ljetos je iz Chelseaja stigao u Getafe na posudbu do kraja sezone.

Kenedy je u Chelsea stigao još prije pet godine iz Fluminensea, ali je većinom igrao na posudbama. Plavci su ovog 24-godišnjeg ofanzivca ljetos posudili Getafeu, a onda će moći birati novi klub jer mu ističe ugovor s Chelseajem.

U dosadašnjem dijelu sezone Kenedy je odigrao 19 mečeva za španski klub i postigao je dva gola, te je upisao četiri asistencije. Brazilac je igrao i za vikend na gostovanju protiv Barcelone kada je ušao s klupe u drugom dijelu.

No, Kenedy se našao u centru pažnje zbog nekih drugih razloga. Naime, on je na meču protiv Barce nosi posebne kopačke koje je posvetio Kobeju Bryantu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Na kopačkama je bio lik Bryanta koji je poginuo prije nekoliko sedmica u helikopterskoj nesreći. Dizajn je oduševio javnost, te je Kenedy dobio velike pohvale.

Fotografija LaLiga.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi