Niko nije "osramotio" Messija kao Kaka 2006. godine!

Brazilac proslavio 36. rođendan

Niko nije "osramotio" Messija kao Kaka 2006. godine!

E. Čaušević

Legendarni brazilski fudbaler Ricardo Kaka jučer je proslavio svoj 36. rođendan.

Kaka je karijeru završio prije skoro dvije godine igrajući za Orlando u MLS ligi, a naravno najbolje dane proveo je u dresu Milana s kojim je osvojio sve što je mogao.

Brazilac je nakon Milana odigrao još četiri sezone u dresu Real Madrida, ali nije uspio da pokaže sve ono što je godinama pokazivao na San Siru u dresu Rossonera.

Kaka je s dosta uspjeha igrao i za reprezentaciju Brazila za koju je odigrao 92 utakmice i dao 29 golova. No, mnogi najviše pamte prijateljski meč protiv Argentine koja se igrala 2006. godine na Emiratesu.

Tada je Brazil razbio Gaučose sa 3:0, a u dresu Argentine igrao je i Lionel Messi koji se tek pojavio na sceni. Kaka je upravo pokazao Messiju svu svoju veličinu i kvalitet kod nevjerovatnog solo gola za 3:0.

Iako je Messi još bio tinejdžer jednostavno nije imao ni snagu ni brzinu da zaustavi nevjerovatan prodor Kake.

Top Komentari

DonnieBrasco
A inace Messi defanzivac, posao mu da zaustavi ovakve prodore ?
6 0
Reprezentativac
Inace 37-dmi rodjendan... 1982 godiste... nema na cemu
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi