Mourinho otkrio kako zaustaviti Messija, pa poručio: Njemu pripada Zlatna lopta!
Jose Mourinho se često u karijeri susretao sa Lionelom Messijem. Često ga je Argentinac znao rastužiti (Foto: EPA)

Posebni dao zanimljivu izjavu

Mourinho otkrio kako zaustaviti Messija, pa poručio: Njemu pripada Zlatna lopta!

M. Šljivak

Jose Mourinho je u decembru 2018. godine dobio otkaz na klupi Manchester Uniteda.

Posebni je nakon serije loših igara morao napustiti kormilo Crvenih đavola, a dok čeka novi angažman ima ulogu stručnog komentatora na nekoliko televizija.

Često je Mourinho gost komentator, a u razgovoru za Russia Today je jasno istakao kako bi Zlatnu loptu za ovu sezonu dao Lionelu Messiju.

Nije Posebni veliki ljubitelj argentinskog čarobnjaka, ali realan je u činjenici da Messi zaslužuje nagradu za najboljeg na svijetu.

"Kada Messi dobije loptu u situaciji jedan na jedan, mrtvi ste. Za njega rješenja nema u tim situacijama i zato ja nikad nisam volio igrati flastera sa jednim igračem na njemu", rekao je Mourinho i otkrio je kako treba igrati protiv zvijezde Barcelone.

"Ključ njegovog čuvanje je stvoriti takozvani kavez. Timska igra protiv njega jedino daje rješenje", istakao je Mourinho.

Na kraju je dodao kako nema dileme da je Messi ove sezone najbolji na svijetu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Ove sezone je nevjerovatan. Kada tome dodate da je Cristiano Ronaldo eliminisan iz Lige prvaka, Zlatna lopta čeka Messija", poručio je Portugalac.

Messi je ove sezone zaista fantastičan. Odigrao je ukupno 43 utakmice u svim takmičenjima i ima nestvaran učinak od 45 golova i 22 asistencije.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi