Iz malog srbijanskog kluba u Englesku u milionskom transferu

Pratili su ga i na kraju angažovali

Iz malog srbijanskog kluba u Englesku u milionskom transferu

Samir Mlaćo

Nogometaši iz Super lige Srbije prave sjajne transfer. Doskora je nepisano 'pravilo' da to mogu samo članovi Partizana i Crvene Zvezde, no granica je pomjerena.

Milionski transferi prave se i iz manjih klubova, a sada je to učinio 19-godišnji napadač Nikola Jojić.

Jojić je napustio Mladost iz Lučana i potpisao za engleski Stoke City. Ugovor je potpisao na četiri godine, a Mladost je napravila sjajan posao.

Naime, Mladost će na ime obeštećenja dobiti 1.400.000 eura.

The Potters have completed the signing of Serbia Under-21 international winger Nikola Jojić, who has penned a four-year...

Posted by Stoke City Football Club on Tuesday, August 22, 2023

Jojić je za Mladost upisao 45 nastupa uz deset pogoodaka i 11 asistencija.

Oglasi

Debitovao je sa 16 godina, a već je nastupao za U-21 reprezentaciju, što govori o kakvom se talentu radi.

"On je talenat u nastajanju i pratili smo njegov razvoj posljednjih 12 mjeseci. Osjetili smo da je pravo vrijeme da ga dovedem, kako što prije započeo proces adaptacije. Vjerujem da bi prešao u neki drugi tim u Evropi da mi nismo reagovali", rekao je tehnički direktor Stoke Cityja Ricky Martin.

I sam nogometaš je bio oduševljen.

"Ovdje ću imati priliku da dodatno napredujem. Želim da se nastavim razvijati, a klub je pokazao veliko interesovanje da me dovede. Imaju projekat za mene i žele da se što prije adaptiram", rekao je on.

Zanimljivo da je Jojić ove sezone prije odlaska u Englesku upisao dva nastupa u prvenstvu Srbije. Postigao je i jedan pogodak i to protiv Pančeva u pobjedi 2:0.

Stoke City je član druge lige Engleske, popularnog Championshipa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti